Kontaveit alustas mängu hästi ta murdis tšehhitari teise pallingugeimi ja pääses 4 : 1 ette. Sealt edasi võitis Krejcikova oma servigeimid küll kindlalt, ent ka Kontaveit ei vääratanud ja võitis 31 minutit kestnud avaseti tulemusega 6 : 3.

Eestlanna murdis teise seti alustuseks kohe Krejcikova servigeimi ning oli seejärel taas oma pallingul kindel. Teine sett kuulus lõpuks eestlannale 6 : 4.

Kontaveit lõi kaheksa serviässa, tegi kolm topeltviga ja realiseeris kolmest murdepallist kaks. Krejcikova ei saanud ühtegi murdevõimalust (!) ja tegi koguni 34 sundimata viga eestlanna 16 vastu. Äralööke tegi meie esinumber 17 ja tänavune French Openi tšempion 20.

Kohtumine kestis tund ja 15 minutit. Võit tõi eestlannale sisse 180 000 dollarit, iga kaotus tähendab finaalturniiril 70 000-dollarilist auhinnaraha.

Mõlemal naisel kulus mängu alguses pisut olude ja väljakuga kohanemiseks aega, mida tõestab tõsiasi, et esimese äralöögi lõi Kontaveit alles kolmandas geimis seisuks 30 : 15, Krejcikova esimene winner tuli neljandas geimis.

Esimeses setis sai määravaks Kontaveidi parem algus. Krejcikova sai end käima geimi lõpupoole, võites kaks pallingugeimi nulliga (seisudeks 4 : 2 ja 5 : 3), kuid servimurret tagasi teha tšehhitaril ei õnnestunud. Isegi murdepallini ei jõudnud.

Teiseks setiks suutsid mõlemad oma mängutaset tõsta ning publikule pakuti põnevat ja haaravat tennist. Murdepunktiks võis kujuneda tasavägine kuues geim, kus Krejcikova suutis pärast tasamängu esimese Kontaveidi geimpalli täpselt nurka joone peale paigutatud äralöögiga päästa. Geimi lõpp kuulus tänu Krejcikova kahele järjestikusele tõrjeveale siiski Kontaveidile, kes haaras sellest 4 : 2 eduseisu.

Viimases geimis jäi Kontaveit oma servil 15 : 30 kaotusseisu, kuid võitis siis kolm punkti järjest. Matšivõiduks läks vaja vaid ühte matšpalli, mille Kontaveit realiseeris tänu Krejcikova võrgus maandunud lõikelöögile.

Statistika:

Kontaveit ja tšehhitar Krejcikova polnud varasemalt kohtunud. Lisaks Kontaveitile ja Krejcikovale kuuluvad samasse alagruppi Karolina Pliškova (WTA 4.) ja Garbine Muguruza (WTA 5.).
Teises alagrupis mängivad valgevenelanna Sabalenka (WTA 2.), kreeklanna Maria Sakkari (WTA 6.), poolatar Iga Swiatek (WTA 9.) ja hispaanlanna Paula Badosa (WTA 10.).