Loomulikult ei saa olla kindel, et üks hea mäng tähendab korvpalluri täielikku avanemist. Kuid vähemalt korra näitas Alekdsa Nikolic Tarva särgis tõeliselt särava esituse.

Peep Pahvi möödunud nädala viisik on selline:

Aleksa Nikolic (Rakvere Tarvas)

Lõpuks ometi näitas Serblasest tagamängija sellist mängu, nagu Tarva klubi juhtkond ja peatreener Martin Müürsepp temalt ootavad. Nikolici palkamise aluseks olnud videote põhjal oodati Rakverre hea klassiga mängujuhti, kuid senistes kohtumistes polnud ta jõudnud oodatud tasemele lähedalegi. Tema tegutsemist vaadates tekkis pigem küsimus, kuidas selline mees üldse siia pääses.

Reedel alistas Tarvas koduväljakul dramaatilises heitluses Tartu Ülikooli ja sai kirja hooaja esimese võidu. Nikolic panustas võidu heaks 21 punkti, 10 laupalli ja 10 söötu - seega täiesti ehtsa kolmikduubli. Sinna juurde tegi ta veel ka 5 vaheltlõiget.

26-aastane ja kahe meetri pikkune tagamängija tõestas, et midagi temas ilmselt on ning see mäng vaigistas ilmselt mõneks ajaks ka korvpalliringkondades tiirlevad jutud sellest, et Nikolic tuleks mõne parema mehe vastu vahetada.

Sten Sokk (TalTech)
Sten Sokk

Pole kahtlust, et Sten Sokk on endiselt Eesti parim mängujuht. Tema mängu vaadates jääb mulje, et vastase kaitse lahti harutamine on tema jaoks käkitegu. Arvestades TalTechi tulejoonel asetsevat jõudu, muudab see selle meeskonna väga ohtlikuks.

Rapla vastu peetud mängus sekkus Sokk pingilt, ent juhtis oma meeskonda kindlakäeliselt. Ta kogus küll „vaid" neli söötu, kuid statistika ei näita seda, kuidas ta rünnakute alustamiseks pani palli alati õigesse kohta. Lisaks söötmisele, on ta ka hea viskaja. 19 punkti on selle ilmekas näitaja.

Robert Valge (Pärnu Sadam)
Pärnu, 28.09.2021. Korvpalli FIBA Europe Cupi valikturniiri veerandfinaalis kohtusid oma vahel Pärnu Sadam ja Viini GGMT (72 : 67)

Pärnu meeskond on tänavu näidanud ebastabiilset mängu ja sama ebastabiilselt on tegutsenud ka üks nende liidreid Robert Valge. Hea viskajana on tema kolmeste tabavus olnud tasemel, kuid tervikuna pole ta suutnud eredalt esile kerkida. Pigem vastupidi, ta on püsinud varjus ning punktiskoorid on jäänud kahvatusk.

Valmiera vastu peetud kohtumistes kogus ta sama palju punkte kui kolmes esimeses liigakohtumises kokku. Võimalik, et mängust, kus ta tabas neli kolmest ja kogus 23 silma, algab viskajana tema uus tõus.

Indrek Kajupank (TalTech)
Indrek Kajupank

Kogenud Indrek Kajupank peab TalTechi meeskonnad täitma universaalset rolli, olles ühteaegu nii suur äär, kui ka vahepeal olude sunnil nii-öelda alamõõduline tsenter. Pühapäeval Raplaga peetud kohtumises sai ta oma rolliga väga hästi hakkama. Tabades neli kolmest ja kogudes 19 punkti, kerkis ta üheks meeskonna rünnakute liidriks. Kaitses suutis ta aga hoida vaos vastaste mustanahalisi korvialuseid jõuda.

Ilmselt suudaks Kajupank mängida veelgi efektiivsemalt, kui tema kõrval oleks mõni päris tsenter. TalTechil on selliseid mehi vaid üks: nooruke Aarl Andres Matute Perner. Kui see meeskond soovib aga hooaja lõpuni olla kõrges mängus, on selle liini täiendamine hädavajalik.

Darryl Tucker JR (Rapla Avis Utilitas)
Darryl Tucker JR

Rapla ameeriklasest korvialune jõud tegi 16 punkti ja 12 lauapalliga hea mängu, ent samas lasub tema tegevusel ka tõrvatilk. Just Tuckeri ebasportlikuks osutunud vea järel alustas TalTech otsustavat lõpuspurti ja libises Raplal eest.

Tucker jätab platsil vastuolulise mulje. Tema mängu vaadates jääb mulje, et tegemist pole just kõige osavama mängumehega, samas suudab ta oma aktiivsusega tekitada vastaste kaitsele hulgaliselt peavalu.