Esmakordselt WTA finaalturniirile pääsenud Kontaveit loositi täna varahommikul Teotihuacani nime kandvasse alagruppi, kus tal tuleb vastu astuda tšehhitaridele Barbora Krejcikovale (WTA 3.) ja Karolina Pliškovale (WTA 4.) ning hispaanlanna Garbine Muguruzale (WTA 5.).

"Pigem on see hea loos," sõnas Kallus Delfile. "Kindlasti on tal näiteks Muguruza vastu hea mängima minna, teades, et sa oled ta alles alistanud. See annab enesekindlust. Pliškova on see tüdruk, keda Anett veel alistanud ei ole. Ta [Pliškova] ei ole aga viimasel ajal väga head tennist näidanud, mis võiks anda lootust. Ja kui vaadata turniiri esimest ja teist paigutust, siis ma usun, et Krejcikova on Aneti jaoks parem vastane kui Arina Sabalenka. Ka Sabalenkat pole Anett suutnud veel võita. Ma ütleks, et see on hea alagrupp."

Kontaveit kohtub homses avamängus kell 22 Krejcikovaga, kellega ta pole varem kunagi mänginud.

Kallus leiab, et juba avamäng võib olla ülioluline. "Kunagi ei tea, kuidas selle alagrupi mängud edasi lähevad ja milline grupi seis kujuneb. Võib juhtuda, et isegi ühe kaotusega ei saa alagrupist edasi."

Väga oluliseks peab Kallus ka seda, kuidas tennisistid suudavad Mehhiko raskete tingimustega kohaneda.

"Kindlasti tuleb Anetil võtta mäng korraga. Muidugi pole Mehhikos kerge, seal on kõrgmäestik, mängitakse 1500 meetri peal. Pallid lendavad kiiremini, mängitakse õues. See kõik mõjutab mängijaid erinevalt. Ühele sobib paremini, teisele halvemini. Ma väga loodan, et Anett on ajavahega hästi kohanenud, et kõrguste vahe talle halvasti ei mõju," sõnas Kallus. "Aga kui kõik on okei, tervis on hea, mänguvorm püsib, on Kontaveit valmis kõigiga väga hästi mängima ja kõike võib juhtuda."

Küsimusele, kes on turniiri suurim soosik, vastas Kallus naerdes: "Anett Kontaveit."

Teises alagrupis mängivad valgevenelanna Sabalenka (WTA 2.), kreeklanna Maria Sakkari (WTA 6.), poolatar Iga Swiatek (WTA 9.) ja hispaanlanna Paula Badosa (WTA 10.).

Delfi TV teeb mängudest otseülekanded. Kalluse kõrval kommenteerib mänge Michel Lehtmets.