"Loomulikult on tegu tugeva loosiga, sest oleme siin kõik kaheksa parimat. Iga mäng tuleb väga raske. Ootan juba põnevusega turniiri algust," ütles Kontaveit loosimistseremoonia järgselt.

Teine alagrupp kannab Chichen Itza nime ning seal mängivad valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 2.), kreeklanna Maria Sakkari (WTA 6.), poolatar Iga Swiatek (WTA 9.) ja hispaanlanna Paula Badosa (WTA 10.).

Mehhikos peetav WTA finaalturniir algab kolmapäeval. Kontaveit kohtub avamängus kell 22 Krejcikovaga.

Tänavu kolm WTA tiitlit võitnud Krejcikovaga pole Kontaveit varem vastamisi läinud. Muguruzaga on Eesti esireketi omavaheliste mängude seis 2 : 2, Pliškovale on Anett kõigis kolmes matšis alla jäänud.

Krejcikova tuli Mehhikosse otse Prahast Billie Jean King Cupi finaalturniirilt, kus Tšehhi langes välja neljapäeval. Pliškova jättis naiskondliku turniiri aastalõputurniiri nimel vahele ning valmistub siinsete kõrgmäestikutingimustega (Guadalajara asub 1500 meetrit merepinnast) juba alates 1. novembrist ehk esmaspäevast.

Pliškova kommentaar loosile: "Arvan, et siin lihtsaid vastaseid pole. Mõne vastu võib mu saldo parem olla, aga keeruline saab olema igatepidi. Barboraga pole me mitu aastat mänginud, aga tal on olnud suurepärane aasta ning kuna me oleme samast riigist, lisab see võibolla lisapinget. Garbinega olen mänginud palju ning mul on tema vastu hea saldo, aga me pole viimased kaks aastat kohtunud. Tal on samuti olnud hea aasta. Anetiga pole me ka paar aastat mänginud, aga tal on tõesti suurepärane seeria käsil. Arvan, et just temaga mäng tuleb selle grupi raskeim."

Krejcikova: "See on WTA finaalturniir. Igaüks siit on uskumatu atleet. Saab olema väga-väga keeruline. See on aasta viimane turniir. Oleme kõik siin väga heas vormis. Ootan juba lahingut nende võrratute tüdrukute vastu. Saab olema väga lõbus ja kena turniir."

Iga päev on Guadalajaras kavas neli mängu: kaks üksik- ja kaks paarismängu. Kuna kolmapäeval mängib üksikmänguturniiril vaid Kontaveidi alagrupp, siis võib eeldada, et neljapäev on eestlannal vaba.