„Viimased kolm päeva on tuule mõttes olnud täielik hullumaja. Enne oli tugev tuul, kuid eile ja üleeile läks ikka väga tormiseks. Vaatasin, et praeguse Garmini süsteemiga olen ma sõitnud jalgrattaga 106 000 km, kuid nii pikalt ja nii keerulistes oludes ei olegi ma varem sõitnud,” tunnistas Ratasepp esmaspäeva varahommikul Delfi Spordiga rääkides.

„See oli nagu ellujäämiskursus. Tavaliselt saab laskumistel puhata ja aega võita, kuid nüüd tuli pidurdada, kuna küljetuul oli nii karm, et hakkas jalgratast teelt välja tõstma. See oli päris keeruline. Nii tugev tuul on ebameeldiv eelkõige seetõttu, kuna see on lihtsalt ohtlik,” lisas Ratasepp. „Jalgrattaraja tagasipööramise punktis on üks valge liivaga rand. Ma ei olegi varem näinud, et liiv nii kõrgel õhus lendab. Pidin lihtsalt silmi kinni hoidma. See on vaimse poole pealt keeruline, kui tuul niimoodi kõrvades ulub.”

Ratasepa sõnul on viimastel päevadel olnud tuul püsivalt 11-12 m/s. Lisaks käivad üle kõvad tuuleiilid kiirusega 16-17 m/s. „Need tuuleiilid rammisid ikka täiega sisse ning sellistes olukordades tuli tõsiselt vaeva näha, et rattaga püsti jääda ja end turvaliselt tunda.”

Ratasepa sõnul andis tugev tuul tunda ka jooksmise ajal, kuid samas läbis ta distantsi isegi tavapärasest kiiremini. „Kuna päike juba langes, siis läks jahedaks. Seetõttu tuli tempot tõsta,” avaldas ta. „Õnneks lubab, et teisipäevast läheb ilm normaalseks. Täna on veel tugev tuul. Seejärel saab mõnda aega rahulikumalt sportida. Fuerteventural on tavapärane, et tugevad tuuled püsivad ikka mitmeid päevi.”

Suures plaanis kulgeb Ratasepa jaoks kõik aga soovitult. „Olen suutnud ka keerulistes oludes saada aja alla 11 tunni. See annab edasist silmas pidades kindlust juurde. Ajad tõestavad, et olen kehaliselt väga heas seisus,” märkis ultramees. „Minu jaoks on järgmine suur tähis 41. päev, kuna seni olen teinud ju kõige rohkem 40 triatloni järjest. Sealt edasi on kõik boonus.”

Samaagselt jätkab Ratasepp ka eelarve täitmiseks toetajate otsimist. „Kui minu tegemised sind kõnetavad ja soovid selle õnnestumisele kaasa aidata, saad minu tegemisi minu kodulehe kaudu toetada,” sõnas Ratasepp lõpetuseks.