Reedese, Soomele 30:35 kaotatud avamänguga võrreldes tegi Eesti koondis kaks muudatust ning mängiva koosseisuga liitusid David Mamporia ja Hendrik Varul, tribüünilt vaatasid tänast kohtumist Armi Pärt ja Mihkel Lõpp. Algkoosseisu edutati Soome-mängus peamiselt varumeherolliga piirdunud Markus Viitkar ja Ott Varik.

Viimane viis avaminutil Eesti esmakordselt sel MM-valikturniiril juhtima. Suurbritannia hakkas reedel grusiinidele päris tõsiselt vastu, ehkki kaotas 26:32. Tosin minutit püsisid britid ka Eesti vastu kenasti mängus. Heas viskehoos oli 2012. aastal Londoni olümpiamängudelgi kaasa teinud Sebastien Edgar.

Luksemburgi kõrgliigas palliv 30-aastane Edgar oli visanud kõik oma meeskonna väravad, kui kümnendal minutil seisuks 6:4 tegi. Enne veerandtunni täistiksumist hakkas Eesti vaikselt eest rebima. Järjest tabasid Karl Toom, Kaspar Lees ja Viitkar, kelle täpse viske järel oli seis 10:5.

Eesti seisis kaitses korralikult, tegi vaheltlõikeid ning sai seeläbi kiirrünnakuid. Hästi leiti joonelt nii Martin Johannson kui ka Viitkar, kes 24. minutil kasvatas esimest korda vahe kümnele väravale – 17:7. Poolajaseisuks viskas Johannson tabloole kenad ümmargused numbrid 20:10.

Peatreener Thomas Sivertsson tegi teise pooltunni algul mitu vahetust ning esimesed minutid sel valikturniiril said koheselt Varul, Mamporia ja Mathias Rebane. Rasmus Ots tõrjus Edgari karistusviske ja Variku kiirrünnakust tuli 37. minutil juba 24:11.

Siis lubas Eesti brittidel veidiks ajaks juhtohjad haarata ja mitme väravaga hiilgas Saksamaa tippklubi Berlini Füchse hingekirja kuuluv Francisco Pereira, kes vähendas 49. minutil vahe kaheksale väravale – 28:20. Eesti lõpetas siiski võimsalt, koondisekarjääri debüütvärava sai kirja ka puurivaht Armis Priskus.

Meie koondise võidunumbrid olid lõpuks 34:22, käe said valgeks kõik mehed peale Otsa ja vaid kaheks minutiks platsile jooksnud Jürgen Rooba. Varik viskas kaheksa, Toom ja Viitkar neli väravat. Vastastel tabas Edgar kaheksa ja Pereira kuus korda.

MM-valiksarja esimese faasi Euroopa 2. alagrupis on kahe mängupäeva järel kolm punkti Gruusial ja Soomel ning kaks Eestil. Eeldades, et põhjanaabrid saavad pühapäeval brittidest jagu, vajab Eesti edasipääseva kahe parema tiimi sekka jõudmiseks kindlasti võitu Gruusia üle.

"Ütleme, et kohustusliku võidu võtsime ära. Eks plaan oligi võimalikult palju jõudu homseks säästa, seetõttu ka nii palju vahetusi. Käsipallis ei tea kunagi, kuidas minema hakkab, aga õnneks me ei teinud oma elu täna raskeks," kommenteeris Eesti koondise abitreener Martin Noodla.

"Gruusial oli täna kõva lahing Soomega, aga ma ei usu, et see homset kuidagi mõjutab, sest avapäeval mängiti brittide vastu väga targalt ja hoiti energiakulu minimaalsena. Homme lähme võitlema, sest Gruusia on tugev ja peame hästi õnnestuma nii kaitses kui ka rünnakul," sõnas Noodla.