Septembri alguses sai selgeks, et Alfa Romeoga liitub kogenud Valtteri Bottas, kes võtab koha üle karjääri lõpetavalt Kimi Räikkönenilt. Ka Räikköneni tiimikaaslase Antonio Giovinazzi leping kehtib tänavuse aasta lõpuni.

Kas Giovinazzi saab võimaluse Alfa Romeos jätkata, pole veel selge. Samal ajal on meedias tiimi seostatud F2 sõitjate Guanyu Zhou ja Oscar Piastriga. Alpine'i noorteprogrammi sõitjad on F2-s kaks etappi enne hooaja lõppu kahel esimesel kohal. Liider Piastri edestab konkurenti 36 punktiga.

Alfa Romeo tiimi pealik Frederic Vasseur tunnistas portaali F1i.com vahendusel, et otsus Bottase tiimikaaslase osas tehakse lähitulevikus. "Teeme otsuse lähipäevade jooksul, ilmselt peale Brasiilia GP-d (14. november) sõnas Vasseur Mehhiko etapi eel.

"Peame võtma olukorda rahulikult, see on väga oluline otsus," selgitas ta. "See pole lihtne valik. Varsti teeme otsuse ning siis anname sellest ka teada."

Kolmandat täishooaega F1-s sõitev Giovinazzi on tänavu kogunud ühe punkti, millega hoiab sõitjate üldarvestuses 18. kohta.

F1 sõitjate koosseis 2022. aastaks:

Alfa Romeo: Valtteri Bottas; ?
AlphaTauri: Pierre Gasly, Yuki Tsunoda
Alpine: Fernando Alonso; Esteban Ocon
Aston Martin: Sebastian Vettel; Lance Stroll
Ferrari: Charles Leclerc; Carlos Sainz
Haas: Nikita Mazepin; Mick Schumacher
McLaren: Daniel Ricciardo, Lando Norris
Mercedes: Lewis Hamilton; George Russell
Red Bull: Sergio Perez; Max Verstappen
Williams: Nicholas Latifi; Alexander Albon