Eesti koondis on MM-valikturniiril Soomes 18 palluriga, avamänguks jäid tribüünile Hendrik Varul ja David Mamporia. Väravas alustas tavapäraselt Rasmus Ots ning rünnakul olid algkoosseisus Mait Patrail, Karl Toom, Karl Roosna, Jürgen Rooba, Kaspar Lees ja Martin Johannson. Kaitses asendas Roosnat Armi Pärt.

Soome koondist juhendas erandkorras Teddy Nordling, sest rootslasest peatreener Ola Lindgren sõitis isiklikel põhjustel kodumaale. Võõrustaja alustas kohtumist paremini ja sai neljandal minutil 2:0 edu, kuid Patraili ja Johannsoni tabamused viigistasid seisu. Mõlemad tiimid tegutsesid rünnakul rahulikult ja üritasid lahendusi leida pikkade kombinatsioonidega.

Viigiseisult 5:5 haaras initsiatiivi Soome, kelle ridades olid ohtlikud Benjamin Helander ja Gusten Montonen. Viimane viis põhjanaabrid 17. minutil 9:6 juhtima. Soome tegi küll palju tehnilist praaki, ent eestlased ei suutnud tekkinud võimalusi ära kasutada.

Tagaajamine tõi tulemuse 29. minutil, mil Toom mänguseisu 15:15 viigistas. Poolajavileks viis Max Granlund aga Soome uuesti ette 17:15 ja pärast puhkepausi kasvas vahe jälle kolmele väravale. 34. minutil sai soomlaste kapten Fredrik Forss kolmanda kaheminutilise karistuse tulemusena punase kaardi.

Eesti haistis võimalust, hästi hakkas tabama Roosna, kes tõi heast läbimurdest 36. minutil 19:19 viigi. Siis tuli aga meie koondisele mitu eemaldamist järjest ning Soome rebis ette. Korduvalt jõudis Eesti ühe värava kaugusele, ent viigini enam mitte. Parim võimalus selleks oli 53. minutil.

Lees oli just vaheltlõike ja kohtumises meie ainsaks jäänud kiirrünnaku abil teinud seisuks 28:27. Järgmisel rünnakul tabasid eestlased kaks korda väravaraame ning teenitud karistusviskegi saatis Rooba posti. Soome väravasuul tegi paar mitu tõrjet Mikael Mäkelä, Eesti puurivahid samaga vastata ei suutnud.

Viimastel minutitel kasvas Soome edu veelgi ning nii said põhjanaabrid 35:30 võidu. Pidurdamatu oli Patraili klubikaaslane Helander, kes viskas 11 väravat. Granlund lisas võitjate kasuks seitse ja Montonen kuus tabamust. Eesti täpsemad olid Toom kuue ning Roosna ja Rooba viie väravaga.

"Oli teada, et vastased on küllalt võrdsed ja ilmselt võidetakse väikse vahega. 52 minutit mäng selles suunas kulgeski, kuid otsustavatel hetkedel jäi meil puudu teravusest. Kaitses peame tegutsema palju-palju keskendunumalt kogu vastase rünnaku aja, mitte ainult selle alguses," oli peatreener Thomas Sivertssoni peamine kriitikanool.

"Oleme muidugi väga pettunud, aga hoiame pea püsti. Tänasestki mängust on positiivset kaasa võtta, eriti rünnaku poole pealt, kus suutsime palju ja erinevaid skoorimisvõimalusi luua. Karl Roosna tegutses esmakordselt koondises paremsisemisena ja mängis väga hästi," kiitis Eesti koondise juhendaja.

Nädalavahetusel kohtub Eesti meeskond veel ka Suurbritannia ja Gruusiaga. MM-valiksarja järgmisse faasi pääsevad neliku kaks paremat.