"See on esmakordne, kui ma annetan suurema summa, et toetada mulle olulist eesmärki," teatas Poola tennisetäht sotsiaalmeedias.

Swiatek oli lubanud annetuse teha tänavusel Indian Wellsi turniiril, kus teenis kolmandasse ringi jõudmisega 50 000 dollarit.

"Minu otsus oli spontaanne. Otsust aitas langetada asjaolu, et see oli ülemaailmne vaimse tervise päev, möödus aasta sellest, kui võtsin oma esimese suure slämmi [French Openi 2020]," selgitas 20-aastane Swiatek oma valikut.

Poolatar loodab, et tema annetus aitab mõnel noorel inimesel elus uue lehekülje pöörata. "Mõlemad organisatsioonid fundacjaslonienabalkonie ja @dajemydzieciomsile kasutavad raha uute psühhoterapeutide palkamiseks, kes töötaksid laste ja teismelistega, keda vaevavad depressioon, ärevus, vägivald ja enesetapumõtted."

Swiatek, kes on tänavu teeninud auhinnarahadena juba üle 1,7 miljoni dollari, on üks kaheksast tennisetähest, kes mängib järgmisel nädalal Mehhikos Guadalajaras WTA aastalõputurniiril. Esmakordselt teenis sellele tuppturniirile pääsme ka meie esinumber Anett Kontaveit.