"Võtame tänases ESPN-i artiklis sisaldunud süüdistusi tõsiselt. Oleme palunud Wachtell Liptoni õigusbürool läbi viia ulatuslik uurimine. NBA ja WNBA on jätkuvalt pühendunud kõigile töötajatele lugupidava ja kaasava töökoha pakkumisele. Kui uurimine on lõpule viidud, tegutseb liiga selle järeldustele vastavalt," ütles NBA pressiesindaja Mike Bass.

Süüdistuste kohaselt on Sarver kasutanud treenerite ja mängijate läheduses olles mitmeid kordi sõna "neeger". Endine Sunsi treener Earl Watson rääkis ESPN-ile, et on korduvalt Sarverile öelnud: "Sa ei tohi seda öelda." Sarver ise tunnistab, et seda on juhtunud üks kord, kui ta kordas ühe mängija kõnepruuki.

"Ma pole kedagi kutsunud N-tähega või viidanud kellelegi N-tähega sõnaga, ei verbaalselt ega kirjalikult," ütles intervjuust keeldunud Sarver oma advokaadi vahendusel. "Ma ei kasuta seda sõna. See on vastik, inetu ja halvustav ning käib kõige vastu, millesse ma usun."

Pärast ESPN-i artiklit ilmunud pressiteates tervitas Sarver NBA uurimist ning ütles, et Sunsi treener Earl Watson ja teised anonüümseks jäänud allikad räägivat valet.

Sarveri alluvad väitsid, et on meest korduvalt kuulnud kasutamas ka misogüünseid väljendeid, arutades muu hulgas mängijatega nende suguelundite, voodielu ja nende seksuaalse võime üle. Sarver tunnistas, et viskas kord riietusruumis Taylor Griffiniga nalja meeste enesehoolitsusharjumuste üle.

ESPN-i artiklis on kirjeldatud üht 2009/2010 hooajal jõusaalis aset leidnud intsidenti, kus Sarver küsis Griffinilt, kas too raseerib oma jalgu ning, saanud jaatava vastuse, pärinud: "Kas sa raseerid oma mune ka?" Ühe töötaja sõnul olevat Sarver sama küsimuse esitanud mitmeid aastaid hiljem paljudele oma töötajatele.

"Tol hetkel võtsin ma seda naljana, kuid tänases kontekstis ütleksin ma, et firma liidrile või meeskonna omanikule on selline väljaütlemine sobimatu," kommenteeris Griffin juhtunut.

2013. aastal, kui Suns määras peatreeneri kohusetäitjaks mustanahalise Lindsey Hunteri, eelistades teda varem sama ametit pidanud Dan Majerlele, olevat Sarver ühe endise juhtivtöötaja sõnul öelnud: "Need neegrid vajavad neegrit." Sarnase põhjendusega olevat ta 2016. aastal ametisse määranud ka Watsoni, sest tema meelest suudab noor mustanahaline treener samast rassist mängijatega paremini suhestuda ning "räägib nende keelt".

Veel süüdistati Sarverit, justkui kirjeldaks ja kohtleks ta oma mängijaid ja töötajaid "inventarina". Üks naissoost Sarveri väitis, et mees pani teda tundma, justkui ta "kuuluks Sarverile" ning on seda ka sõnades väljendanud. "Kas ma oman sind? Oled sa üks minu omadest?" olevat Sarver naiselt küsinud.

Sunsi töötajad meenutasid, kuidas Sarver lasi kontori peal ringi käima pildi oma abikaasast bikiinides ning rääkis, kuidas naine talle oraalseksi tegi.

2012/2013 hooajal kuulis üks klubi naistöötaja pealt, kuidas Sarver enne väljalendu Los Angelesi pakkus, et võib neile lõbunaised kaasa saata, kui nad mängueelsel päeval mõistlikul ajal magama lähevad. Nali tulenes sellest, et Sunsil polnud varasemalt Los Angelesis hästi läinud ning kuluaarides kahtlustati, et põhjuseks on LA ahvatlevad meelelahutusvõimalused.

"Ta viskas nalja, aga ei aimanud, et koridoris seisab üks meie naistöötajatest, kes hoolib mängijate ja treenerite perekondadest," rääkis anonüümne allikas.

Kui Suns värbas 2015. aasta suvel vabaagendina LaMarcus Aldridge'i, oli tiimis üldteada, et Aldridge'il on Texases väiksed lapsed ning nende läheduses mängimine on tema jaoks eriline. Aldridge'i palkamisest rääkides olevat Sarver kahele oma töötajale öelnud, et Suns peaks korraldama stripparite rasestumise NBA mängijate poolt, et nad saaksid oma laste ees mängida Phoenixis ning tunneksid kohustust nende lähedal viibida, mis annaks Sunsile mängijateturul eelise.

NBA tiimiomanike rassistlikud ja seksistlikud väljaütlemised on varemgi suureks teemaks olnud. 2014. aastal avaldati helisalvestis Los Angeles Clippersi omaniku Donald Sterlingu rassistlikest väljaütlemisest, mille peale NBA karistas meest eluaegse liigas tegutsemise keeluga.

2018. aastal kinnitas NBA korraldatud uurimine, et oma töötajaid oli seksuaalselt ahistanud Dallas Mavericksi omanik Mark Cuban, kes nõustus lõpuks annetama 10 miljonit dollarit organisatsioonidele, kes tegutsevad naistevägivalla ning naiste professionaalse arendamisega sporditööstuses. Samuti sunniti Mavericksi palkama klubisse rohkem naisi.