Suve lõpus Kontaveiti juhendama hakanud Tursunov andis pikema intervjuu Venemaa väljaandele Meta Ratings, kus oli muu hulgas juttu ka Kontaveidi arengust.

"Kui keegi öelnuks augusti keskel, et Anett jõuab finaalturniirile, arvanuks kõik, kui välja jätta mõned segased inimesed, et see on võimatu. Nüüd võib öelda, et ta sai hakkama võimatu ülesandega. Aga ta on piisavalt intelligentne ja saab aru, et praeguseid tulemusi on väga raske korrata," rääkis Tursunov.

"Olen väga õnnelik, et ta selle ära tegi. Väga lahe, sest ma ei oodanud seda. Samas on kartusi, et kõik juhtus liiga vara. Aga kes teab õnnestumised on andnud talle eneseusku. Ma arvan, et Anett saab aru, et soov kogu aeg paremaks saada on tulemuste saavutamiseks kõige tähtsam," lisas venelasest treener.

WTA finaalturniir peetakse 10.17. novembrini Mehhikos Guadalajaras. Esmaspäeval, kui intervjuu tehti, polnud veel kindel, kas Tursunov saab Kontaveitiga kaasa sõita, sest treener polnud Mehhiko viisat kätte saanud.

"Me ei ole veel eesmärkidest rääkinud. On selge, et ta tahab võita. Keegi ei lähe sinna kaotama ja lihtsalt raha koju tooma. Raske öelda, kuidas see reis lõppeb. Oleks uskumatu lugu, kui ta finaalturniiri kinni paneb. Teeme kõik, et see juhtuks, aga see pole ainult meie kätes," lausus Tursunov.

Anett Kontaveit võitis lühikese aja jooksul neli turniiri.

Kui suurt osa näeb Tursunov Kontaveiti eduloos endal?

"Ma ütleks rõõmuga, et 150 protsenti, aga ma ei ole loll. Saan väga hästi aru, et põhimõtteliselt olen ma nagu laevas pootsman. Minu ülesanne on kaptenit aidata. Kui laev on edukalt seilanud punktist A punkti B, kas see on kapteni, tekipoisi või pootsmani teene?" arutles ta.

"Anett otsustab, kas ta kuulab minu juhiseid või mitte. Väljakul teeb otsuseid tema, mina lihtsalt edastan infot. Mõnedel hetkedel võib minu abi olla kriitilise tähtsusega, aga vahel on see tarbetu," lisas treener.

"Mingit maagiat siin ei ole. Jah, võib-olla juhtisin tähelepanu mingitele asjadele, mida polnud keegi varem öelnud. Anett mängis ka varem hästi, aga kaotas headele vastastele. Jelena Ostapenko, Maria Sakkari need on tugevad ja tuntud mängijad. Ta ei võitnud, aga oli väga lähedal."

"Enesekindlus, usk endasse ja usk enda tennisesse on kasvanud. Aga selleks, et enesekindlus ja usk tekiks, oli vaja midagi muuta. Tehniliselt ei muutnud me midagi. Vaatasime üle ainult taktika. Tehnika muutmiseks pole veel aega olnud."

Tursunov ei laskunud taktika muutmise osas detailidesse, vaid võrdles protsessi supi keetmisega.

"Muutsime väikeseid asju. See on nagu vürtside lisamine. Supile on vaja lisaks kartulitele lisada ka loorberilehte, natuke soola ja pipart ning aru saada, kuidas kõik asjad annavad supile unikaalse maitse. Ja kui inimene maitseb seda, ütleb ta: "Jumal küll, milline imeline supp!", samal ajal aru saamata, mida muudeti. Koostisosad jäid samaks, lihtsalt kogused muutusid. Minu ülesanne oli lühikese aja jooksul saavutada edu, et Anett tunneks, et töö käib õiges suunas."

Loe täispikka intervjuud Tursunoviga SIIT.