Kulla võitis itaallanna Martina Carraro ajaga 1.04,01. Jefimovaga sama aja sai venelanna Jevgenia Tšikunova, kes sai samuti hõbeda. Pronksi välja ei antagi.

Eelmise Eesti rekordi 1.04,95 püstitas Jefimova 2. oktoobril Berliinis.

Eesti ujuja polnud tiitlivõistlustel medalile tulnud alates 2012. aastast, mil Prantsusmaal Chartresis seisid poodiumil Martti ja Triin Aljand.

"Ma ei suuda tundeid kirjeldada. Nutsin, kui veest välja tulin, aga suurest rõõmust, pisarad voolasid," kommenteeris Jefimova Delfile.

"Mind ei üllatunud aeg – seitse kümnendikku isiklikust ja Eesti rekordist parem, sest uskusin, et olen selleks võimeline – pigem see, et suutsin medali võita, hõbeda."

"Finaali eel hoidsin end vaos ega mõelnud medalile. Püsisin rahulik, aga lootsin ikka. Lahe! Võitsin medali! Ma ei nuta taga kulda, vaid olen rahul sellega, mis sain. Aga kulda tahaks tulevikus kindlasti. Hõbe motiveerib mind meeletult, tahaks kohe hakata rohkem trenni tegema ja järgmisele tasemele tõusta," lisas treener Henry Heina õpilane.

Daniel Zaitsev ujus 50 meetri vabaltujumise poolfinaalis, saades oma ujumises Eesti rekordit kordava 21,39-ga kuuenda ja kokkuvõttes 10. koha. Finaali pääses viimasena ajaga 21,33. 21,39 ujus Zaitsev ka hommikuses eelujumises ja 2019. aastal Glasgow's toimunud EM-il.