„Rattarajal oli Raidul täna jälle üks tõsiselt ohtlik olukord. Seekord Rait süüdi ei olnud. Nimelt ühes väikeses külas, kus teed on väga kitsad, allamäge ja kus Rait sõidab läbi 50-60 km/h kiirusega, otsustasid kaks prouat erinevates autodes keset teed seista ja autoakende kaudu juttu ajada,” kirjeldatakse Rait Ratasepa Facebooki lehel olukorda.

„Kui Rait neid märkas, siis ta vajutas mõlemad pidurid põhja (rehvist lohises tee peale korralik pidurdamise muster) ja sai hoo enam vähem maha pidurdatud, kuid päris seisma jäämiseks ja mitte kraavi kokkumiseks haaras ta teel seisnud autost (õigemine katusel olnud piirdest) kinni ja suutis kukkumist vältida. Rait oli väga pahane ja hõikas paar krõbedat sõna prouadele, õnneks eesti keeles. Raidu sõnul on Fuerteventura liiklus võrreldes kahe aasta taguse ajaga oluliselt tihedamaks läinud. Ta tunneb küll end turvaliselt siin liikluses, kuid autosid on palju.”

Ratasepp sattus seekordsel katsumusel tõsisemasse õnnetusse 18. oktoobril, kui ta põrkas rattarajal autoga kokku. Toonasest kukkumisest saadud haavad annavad end siiamaani tunda. Lisaks tuli seejärel üle nädala aja sõita varujalgrattaga, mis tekitas ultramehele lihasprobleeme.