Karistus määrati eelmisel kuul Londonis Wembley staadionil toimunud mängu eest Inglismaaga. Inglise politsei sõnul oli neil Ungari fännidega 12. oktoobril vaid üks väike intsident ning tribüünil arreteeriti rassistliku alatooniga rikkumise eest üks inimene.

FIFA distsiplinaardokumentides seisab Ungari rikkumise kohal "ebasobiv käitumine". Pressiteates lisati, et uurimine Ungari fännide suhtes algatati päev pärast mängu ning et alaliit mõistab rahutuses Wembley staadionilt "tugevalt hukka", vahendab Daily Mail.

21. septembril otsustas FIFA karistada Ungarit kahemängulise publikukeeluga, millest üks jäi üles tingimisi, kuna 2. septembril oldi Budapestis rassistlikult solvatud Inglismaa mängijaid Raheem Sterlingut ja Jude Bellinghami. Ungari vutiliit sai toona 190 000 eurot trahvi ning tühjade tribüünide ees mängiti 9. oktoobri valikmäng Albaania vastu.

Juunis said ungarlased UEFA-lt kahemängulise publikukeelu EM-finaalturniiri matšidel Budapestis ja Münchenis aset leidnud rikkumiste eest. Karistus läheb käiku Ungari järgmistel UEFA mängudel, milleks on järgmisel suvel Rahvuste liiga kohtumised.

Inglismaaga samas alagrupis karistati fännikeeluga ka Albaaniat, kes peab kinniste uste taga mängima 15. novembril Andorra vastu, kuna nende toetajad olid pudeleid väljakule loopinud 12. oktoobril kodumängus Poola vastu.

Eesti MM-valikgrupist keegi viimases trahvinimekirjas esindatud ei ole. Küll aga peavad FIFA-le 3500 ja 5000 franki (3314 ja 4733 eurot) tasuma vastavalt Läti ja Leedu. Esimene seetõttu, et nende 4. septembri mängus Norraga süüdati iltulestiku rakette ning teine 9. oktoobril Bulgaaria mängus saadud viie kollase kaardi eest.