Koroonapandeemia algust rallimaailmas tähistab eelmise aasta 15. märts Mehhikos Leonis, mil jäeti ära WRC etapi viimane kolmas päev, et meeskonnad jõuaksid enne lennujaamade lõplikku sulgemist turvaliselt kodudesse.

WRC sari sel aastal enam Mehhikosse tagasi ei läinud ning antud etappi pole kalendris ka järgmisel aastal.

Mehhiko valitsus pani augustis õla alla Rally Guanajuatole, mis läbis kõiki legendaarseid Mehhiko MM-rallist tuttavaid paiku, kuid jäi kilometraažilt pisut tagasihoidlikumaks. Lava, nagu DirtFish.com kirjeldab, oli sama, ainult kuulsad näitlejad olid puudu.

Kaks kümnendit tagasi WRC sarja Leoni toonud ralli direktor Patrick Suberville kardab, et Mehhiko MM-etapiga on kõik. Sel aastal ei nähtud esimest korda pärast 1995. aastat ühtegi üle Atlandi ookeani toimunud etappi. Ei Tšiilis, ei Argentinas ega Mehhikos.

"See võib olla meie jaoks lõpp. Ma mõistan, millises olukorras WRC promootor ja tiimid on. See kõik on seotud pandeemiaga, mis meid endiselt saadab. Kõik see mõjutab veel ka järgmise aasta esimest semestrit," rääkis Suberville.

"Kui me jääks oma tavapärasele positsioonile kolmandaks etapiks, peaksid tiimid oma varuosad laevale panema juba jaanuaris. Kuid meil on järgmisel aastal täiesti uued autod ning oleks palju paluda, et tiimid täielikud varuosade komplektid laevale paneksid. Me rääkisime etapi aprilli või maisse edasi lükkamisest, aga sellest ei tulnud samuti midagi välja."

Tänavu suutis Suberville'i meeskond kohaliku ralli ära korraldada ja oma 20-aastase kogemusega korraldustiimi palgal hoida tänu valitsuse toetusele, kuid järgmisel aastal Mehhiko rallisõbrad ilmselt säärast vaatemängu enam ei näe. "Me jäime sel aastal ellu, aga ausalt, ma ei tea, mida me edasi teeme," sõnas ta.