"Klubi annab teada, et Santo ja tema abilised Ian Cathro, Rui Barbosa ja Antonio Dias on töökohustustest vabastatud," seisis pressiteates.

"Tean, kuidas Nuno ja tema treeneritiim tahtsid edukad olla. Mul on kahju, et pidime sellise otsuse vastu võtma," sõnas pressiteate vahendusel klubi tegevdirektor Fabio Paratici.

Espirito Santo käe all algas hooaeg Tottenhami jaoks suurepäraselt, kui Premier League'is võideti esimesed kolm kohtumist (seal hulgas võeti avavoorus 1:0 võit Manchester City üle - toim) ning portugallane valiti augustikuu parimaks Premier League'i treeneriks.

Järgmisest seitsmest liiga mängust on klubi võitnud kaks ja kaotanud viis, mis on langetanud Tottenhami kaheksandaks. Möödunud laupäeval kaotas Spurs kodus 0:3 Manchester Unitedile. UEFA konverentsiliigas hoiab Spurs G-alagrupis Rennes'i, Vitesse järel ja Mura ees kolmandat kohta.

Espirito Santo liitus Spursiga sel suvel. Eelmised neli hooaega juhendas ta Wolverhampton Wanderersi. Varasemalt on ta juhendanud ka Portugali klubisid Rio Ave ja FC Porto ning Hispaania klubi Valenciat.

Kellest saab Spursi uus peatreener, pole veel teada. Maineka jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano andmetel on klubi esimeseks sihtmärgiks Antonio Conte, kes on väidetavalt valmis ka pakkumist vastu võtma. Läbirääkimised osapoolte vahel on käimas.

52-aastane Antonio Conte viis eelmisel hooajal Milano Interi Itaalia meistriks. Suvel selgus, et Interil on finantsprobleemid ning neil tuleb seetõttu müüa mitu tähtmängijat. Lisaks tuli vähendada mängijate töötasusid. Contele asjade selline käik ei meeldinud ning itaallane otsustas ameti maha panna.

Varasemalt on Conte juhendanud Torino Juventust, Londoni Chelseat, Itaalia koondist ja Atalantat. Conte viis Juventuse kolmel korral Itaalia meistriks, Chelseaga võitis ta Inglismaa meistritiitli hooajal 2016/17. Mängijana tuli Conte Juventusega viiel korral Itaalia meistriks.