"Esikümme on olnud mu eesmärk alates sellest ajast, kui ma saja hulka jõudsin. Tennist mängima hakates poleks arvanudki, et selline asi võimalik on, ei osanud nii suurelt unistada. Kohe kui 20 sekka jõudsin, seadsin eesmärgiks esikümne. Olen selle poole terve elu püüelnud," lausus Kontaveit virtuaalsel pressikonverentsil pärast endise maailma esinumbri Simona Halepi (WTA 18.) 6:2, 6:3 alistamist.

Nüüd, kus üks suur eesmärk on saavutatud, siis milline on järgmine siht? "Mõtlesin selle peale ühe sõbraga rääkides. Arvan, et sean need eesmärgid siis, kui see aasta käbi on. Kõik on nii kiiresti läinud, et pole jõudnud kõike läbi mõelda. Muidugi, kui üks asi on saavutatud, tahan rohkem ning kindlasti tuleb uued eesmärgid seada."

Konkreetsemalt tänasest mängust rääkides ütles Kontaveit, et üritas keskenduda konkreetsetele ülesannetele väljakul, mitte skoorile või sellele, kui kõrged panused tema jaoks mängus on. "See on väga eriline võit. Olen terve päev üritanud mitte mõelda, kui palju siin kaalul on, vaid keskenduda sellele, mida siia tegema tulin. Suutsin seda teha küllaltki hästi ja olen selle üle uhke," sõnas Kontaveit.

"Alustasin mängu mõtetega, et olen kannatlik, agressiivne, löön julgelt, aga mitte liiga palju. Mõtlesin asjadele, mida tegema pean. Õnneks on mul mängud enne finaali olnud sel nädalal üsna lühikesed ning mul oli palju motivatsiooni, mis andis mulle lisajõudu juurde."

Enne Mehhikosse reisimist tuleb Kontaveit paariks päevaks Eestisse. "Puhkan paar päeva kodus. Olen viimastel nädalatel väga palju tennist mänginud, nii et ootan koju jõudmist väga."

Vaata finaali tipphetki!