Kavatsuse muudab keeruliseks aga suur turvarisk. Korralduskomitee president Tony Estanguet ütles, et tema meeskond tegutseb selle nimel, et kõikidele turvalisusele seotud küsimustele ammendavalt vastata.

Potentsiaalsed avatseremoonia paigad soovitakse kaardistada hiljemalt selle aasta lõpuks. Muu hulgas on variantidena välja pakutud Seine'i jõe äärset ala.

"Meil on juba sel teemal olnud 20 töökoosolekut ning enne 2024. aastat on neid veel mitmeid ees ootamas," ütles Estanguet Prantsuse televisioonile, vahendab Inside The Games.

"Meil on Prantsusmaal erinevate riskiastmete eksperdid olemas, nii terrorismi kui ka küberturvalisuse jaoks. Me ei alusta valgelt lehelt. Muidugi on tegemist pretsedenditu projektiga, mida pole nii paljude inimestega varem tehtud. Väljakutse on suur ning me tahame selle hästi läbi viia. Seepärast me asjaga nii vara pihta hakkasime. Olen piisavalt veendunud, et järgmise kolme aastaga on meil kõik vastused olemas."

Rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach on ideest väga vaimustunud. 2018. aastal tegi sama triki edukalt ära Buenos Aires noorte olümpia avatseremooniaga, mis toimus Avenida 9 de Julio ehk Argentina pealinna peatänaval.

Pariisi olümpia toimub 26. juulist 11. augustini, paraolümpia 28. augustist 8. septembrini. Tänase seisuga jääb avatseremooniani 999 päeva.