Antud vastasseis saab teoks pärast pooleaastast kraaklemist sotsiaalmeedias, mille algatas Tyson Fury ise, kui ta postitas Twitterisse kuvatõmmise oma venna matšide vaatajanumbritest. Millegipärast otsustas Tyson jagada võltsitud numbreid, mis näitasid, et Tommy ühte matši on vaadanud 1,9 miljonit inimest, kuigi tegelikult oli neid napilt 100 000. Jake Paul otsustas eksimuse pärast Tysonit tögada ning Tyson lõpetas vaidluse, kutsudes Pauli poksima Tommy vastu.

Eelseisva matši ümber on viimastel päevadel korralikult vahtu üles löödud. Näiteks avaldas Fury isa John, milliseid absurdseid tingimusi on Jake Pauli leer lepingusse kirjutanud.

"See on kummaline leping. Kui ma hakkaks lahkama, mis seal kõik sees on, räägiksime sellest terve päev. Ütlesin kõigele "jah". Tehke, mis te tegema peate, sest ma tean, Jake Paul ei võidaks Tommy nagunii," rääkis Fury seenior BT Sportile.

Üks huvitavamaid lepinguklausleid, mis paberile sai, sunnib Furyt kaotuse korral oma nime vahetama. Idee pärineb tegelikult Tyson Furylt, kes selle ühe järjekordse ärplemise käigus YouTube'i staarile välja pakkus. Muutmisele läheks sellisel juhul Tommy perekonnanimi, mille ta peaks vahetama Fumbles'i vastu. Eesti keelde tõlgituna võiks "fumble" tähendada käpardit või kobakäppa.

Punkti täpsustuseks on öeldud, et nimi tuleb ametlikult ära vahetada 30 päeva jooksul peale matši, sotsiaalmeediakontodel aga juba 24 tunni jooksul.

Veel üks lepingupunkt, mida profipoksis just tihti ei kohta: kui Fury võidab, lisab Paul talle omast taskust võiduboonuseks 500 000 dollarit.

22-aastane britt Tommy Fury on võitnud kõik oma seitse profimatši, neist neli nokaudiga. 24-aastane ameeriklane Paul läheb kohtumisele vastu nelja võidu pealt, millest kolm on olnud nokaudid.