Vahejuhtum leidis aset Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva toimunud kohtumises Netsi ja Indiana Pacersi vahel, mille Nets 105:98 võitis. Intsident juhtus 4.40 enne kolmanda veerandaja lõppu, kui T.J. McConnell tegi Durantile kolmesejoone taga vea. Durant heitis palli otsatribüünile publikusse ning sai tehnilise vea. NBA reeglid näevad sellistel juhtudel ette aga platsilt eemaldamise.

"Kohtunik ei arvanud reaalajas, et pall, mis publikusse läks, visati sinna jõuga. Pärast video nägemist saime sellest aru ning nägime, et Kevin Durant tulnuks eemaldada," ütles kohtunike pealik Sean Wright peale mängu, mille Nets 105:98 võitis.

"Brooklyn Netsi mängijale Kevin Durantile on määratud 25 000 dollari suurune trahv palli jõuga tribüünile viskamise eest," seisis NBA teates.

Durant selgitas CBS Sportsi vahendusel, et sihtis palliga korvilauda, mitte pealtvaatajaid. "Ma ei tea (mis juhtus). Mõtlesin hetkeks, et olen üksinda jõusaalis, mitte NBA mängul. Ma ei saa niimoodi käituda," tõdes Durant. "Oleksin võinud oma tiimile võidu maksma minna. Seda ei juhtu enam kunagi. Ma vähemasti loodan seda."

"Ma ei teadnud, et selle eest võidakse platsilt minema saata. Mul on hea meel, et jäin mängu alles. Olen kindel, et selle eest tuleb korralik trahv, aga see ei häiri mind," lisas Durant enne trahvi määramist.

25 000 dollarit trahvi maksva pidava Duranti tänavuse hooaja palk on ESPNi teatel 42 miljonit dollarit.