Karjääri jooksul kahel korral suure slämmi turniiri võitnud rumeenlanna alistas poolfinaalis 6:0, 6:1 ukrainlanna Marta Kostjuki (WTA 55.), kohtumine kestis 61 minutit.

Kontaveitil (WTA 14.) kulus poolfinaalis Rebecca Petersoni (Rootsi) alistamiseks samuti pisut rohkem kui tund, eestlanna võitis skooriga 6:3, 6:2.

Kontaveit ja Halep on karjääri jooksul kohtunud kolmel korral ja alati on peale jäänud rumeenlanna. Viimati läksid nad vastamisi 2020. aasta Austraalia lahtiste meistrivõistluste veerandfinaalis, siis võitis Halep 6:1, 6:1.

Rumeenia turniir peetakse sisehallis ja sellistes tingimustes pole Kontaveit Halepiga varem mänginud.

30-aastane Halep on tänavu hädas olnud erinevate vigastustega. Häda on teinud nii õlg kui ka sääre- ja lähendajalihas. Säärelihase trauma tõttu jättis ta vahele muuhulgas Prantsusmaa lahtised ja Wimbledoni. WTA turniiri finaalis mängis Halep viimati 2020. aasta septembris, võites Rooma tippturniiri.

"On olnud väga raske aasta. Ma ei oleks oodanud, et pääsen ükskõik millisel turniiril finaali. Aga olen kõvasti vaeva näinud ja nüüd tunnen ennast väljakul õnnelikult. Kui sportlane on heas tujus, mängib ta paremini. Praegu minu puhul nii on," rääkis Halep pressikonverentsil.

Kuigi turniir peetakse Rumeenias, on Cluj-Napoca saal piirangute tõttu üsna tühi. Seega pole Halepi koduväljakueelis nii suur kui tavatingimustes.

"Kahju, et publikut saali ei lasta. See teeb mind kurvaks, aga südames tunnen nende toetust. Nad on saatnud mulle palju toetavaid sõnumeid. Turniiri võitmine oleks imeline, aga finaal tuleb raske. Ma ei oska sellest midagi oodata. Tahan anda endast parima ja võita," lisas ta.

Kontaveiti ja Halepi finaal peetakse pühapäeva õhtul, esialgse ajakava järgi algab see kõige varem kell 17.30. Võidu korral kindlustaks eestlanna karjääri jooksul esimest korda pääsu WTA aastalõputurniirile.