Kuigi meeskondade fännigrupid olid teineteisest eraldatud, olid nad siiski piisavalt lähestikku, et teineteise pihta signaalrakette loopida. Aktiivsemad ultrafännid üritasid ka üle väljakupiirde ronida.

Rahutused vallandusid vahetult enne avapoolaja lõppu. Kohtunik otsustas mängu peatada ning kuna politseil ja turvameestel korda taastada ei õnnestunud, siis jäeti kohtumine suisa katki.

"[Maastrichti] linnapea ütles lõpuks, et me ei saa jätkata," kommenteeris väljakukohtunik Joey Kooij. "Konsulteerisime kõikide osapooltega, sealhulgas turvalisuse koordinaatoritega. Kahju, et see nii lõppes."

Hollandi jalgpalliliit nimetas mängu lõpetamist "väga häirivaks" vahejuhtumiks, kuid ütles, et toetab linnapea otsust.

"Ma ei mõista enam, mis viimastel nädalatel profijalgpallis toimub. Inimesed on ilmselgelt hulluks läinud," ütles Roda peatreener Jurgen Streppel, viidates Hollandi jalgpallis tänavusel hooajal juhtunut mitmetele sarnastele rahutustele.

Praegune Eesti koondise abitreener Andres Oper mängis Kerkrade Roda eest aastatel 2005-2009, kui too klubi kuulus veel Hollandi kõrgliigasse. 41 aastat tippseltskonda kuulunud Roda langes esiliigasse 2014. aastal. Järgmisel hooajal võideldi end kõrgliigasse tagasi ning uuesti kukuti aste madalamale 2018. aastal.