Intsident juhtus 4.40 enne kolmanda veerandaja lõppu, kui T.J. McConnell tegi Durantile kolmesejoone taga vea. Durant heitis palli otsatribüünile publikusse ning sai tehnilise vea. NBA reeglid näevad sellistel juhtudel ette aga platsilt eemaldamise.

"Kohtunik ei arvanud reaalajas, et pall, mis publikusse läks, visati sinna jõuga. Pärast video nägemist saime sellest aru ning nägime, et Kevin Durant tulnuks eemaldada," ütles kohtunike pealik Sean Wright peale mängu, mille Nets 105:98 võitis.

Duranti eemaldamist nõudis ka Pacersi peatreener Rick Carlisle, kes nimetas peale mängu antud olukorda häbiväärseks.

"Ma ei ütle teile, millise põhjenduse kohtunikud mulle andsid, sest ma ei taha neile häbi teha. Ma ei taha liigale häbi teha. Lihtsalt ei taha. Nad on toredad kutid ning nad tegid just ühe suure vea," rääkis Carlisle.

"Liiga tegeleb sellega. Te ei taha seda selgitust kuulda. Hetkel polegi sel tähtsust, sest see ei muuda midagi, aga see on lihtsalt nii oluline asi, millega ei saa jamada."

Duranti saagiks jäi tolles mängus 22 punkti ja 11 lauapalli. Brooklyni parimana viskas James Harden 29 punkti, LaMarcus Aldridge lisas 21 silma. Pacersil kogus Torrey Craig 28 punkti ja 11 lauda.

Teised tulemused:

Toronto - Orlando 110:109
Miami - Charlotte 114:99
New Orleans - Sacramento 109:113
Denver - Dallas 106:75
Portland - LA Clippers 111:92
LA Lakers - Cleveland 113:101