"Kuigi miski ei saa tema tegu olematuks teha, tundub tema nime jätmine kõige prestiižseimale trofeele vale," kirjutas Wirtz, paludes Aldrich karikalt maha kriipsutada "austusest iga mängija vastu, kes on koha nimel ajaloos ohverdusi teinud".

Alrichi koledad teod said sel nädalal kinnitust Blachawksi klubi tellitud ja õigusbüroo Jenner & Block poolt läbi viidud uurimise läbi.

31-aastane ja praegu Saksamaal leiba teeniva endine Blackhawksi mängija Kyle Beach kaebas NHL-i klubi kohtusse tema juhtumiga vääralt ümber käimise tõttu. Uurimine tõestaski, et klubi juhtkond oli 2010. aastal toimunud seksuaalsest ahistamisest ja ründamisest teadlik, kuid ei võtnud midagi ette.

Alles kolm aastat hiljem mõisteti Aldrich kohtus süüdi neljanda astme kriminaalses seksuaalkuriteos, mille ohvriks oli 16-aastane laps.

Skandaali tõttu on tänaseks oma ametist tagasi astunud Blackhawksi peamänedžer Stan Bowman. Eile pani oma peatreenerikoha Florida Panthersis maha 2010. aastal Chicagos treenerina töötanud Joen Quenneville.

"Nimesid on graveeritud ja seejärel muudetud juba aastaid. Aldrichi nime eemaldamine karikalt oleks tema lubamatu käitumise suhtes seisukoha võtmine," lisas Writz Kuulsuste Halli esimehele Lanny McDonaldile adresseeritud kirjas, vahendab ESPN.

Ta toob näiteks 1983/84 hooaja Stanley karika ümber graveerimise, kui sinna oli eksklikult sattunud Edmonton Oilersi omaniku Peter Pocklingtoni isa Basil Pocklingtoni nimi. Kui selgus, et mehe isal polnud meeskonna ega selle võiduga mingit pistmist, võetigi NHL-i nõudmisel see nimi karikalt maha.

Blackhawks on NHL-i võitjaks kroonitud 1934., 1938., 1961., 2010., 2013. ja 2015. aastal.