Hetkel vigastust raviv Thiem üritas taotleda Vienna Open turniirile pääsemiseks eriluba, kuid seda talle ei väljastatud. Austerlane on öelnud, et ootab, kuni kiidetakse heaks valgupõhine koroonavaktsiin Novavax.

"Mul jääb vaid üle ärgitada Dominic Thiemi vaktsineerima," ütles Mückstein ajalehele Heute. "Heaks kiitmata vaktsiinid ei pruugi saadaval olla enne 2022. aastat ning pole mingit viidet sellele, et need on praegustest vaktsiinidest paremad."

Thiem pole sugugi ainus vaktsineerimata tipptennisist. Hinnanguliselt pole end kaitsepookinud umbes kolmandik mees- ja naistippudest. Vaktsiini suhtes on skeptilised ka 20-kordne suure slämmi tšempion Novak Djokovic, valitsev US Openi võitja Daniil Medvedev ja kreeklane Stefanos Tsitsipas.

Siiani pole selge, kas vaktsineerimata mängijaid 2022. aasta esimesele suure slämmi turniirile Australian Open lubatakse. Austraalia peaminister Scott Morrison on seisukohal, et sellised sportlased peaksid saama riiki reisimiseks eriloa, kuid Victoria osariigi peaminister Daniel Andrews ei taha seda neile anda. Andrews pole isegi nõus vaktsineerimata mängijate Australian Openil osalemisega pärast 14-päevast karantiini.

Jaga
Kommentaarid