41-aastane Xavi pani oma profikarjäärile punkti 2019. aastal. Seejärel sai temast Katari klubi Al Sadd’i peatreener. Samas klubis tegutses ta aastatel 2015 kuni 2019 ka mängijana. Barcelona esindusmeeskonna koosseisu kuulus Xavi aastatel 1998 kuni 2015. Nende aastate jooksul võitis poolkaitsja kaheksal korral Hispaania meistritiitli ning neljal korral meistrite liiga. Hispaania koondisega võitis Xavi 2008. ja 2012. aastal EM-i ning 2010. aastal MM-i.

Treenerina on Xavi suurimaks saavutuseks Katari meistrivõistluste võitmine. Lisaks on ta Al Saddi tüürinud kahel korral ka Katari karikavõitjaks.

„Barcelonas tehakse juba ettevalmistusi Xavi palkamiseks. Praegu lihvitakse veel lepingutingimusi. Esmalt tuleb Xavil lõpetada leping Al Sadd’iga ja seejärel palgatakse ta Barcelona juhendajaks,” kirjutas Twitteris tunnustatud üleminekute ekspert Fabrizio Romano.

Romano sõnul hakatakse Xavi palkamise järel pidama lepinguläbirääkimisi mitme võtmemängijaga. Uut kontrahti pakutakse Ousmane Dembelele, Gavile ja Ronald Araujole.