"See oli väga raske matš keerulise vastasega," sõnas Kontaveit mängujärgsel pressikonverentsil. "Talle meeldib väga sisetingimustes mängida. Servisin aga hästi ja mängisin agressiivselt. Olen väga rahul, et suutsin kohtumise võita."

Kontaveit jäi avasetis murdega taha 1 : 2, kuid suutis seejärel murda omakorda kahel korral Van Uytvancki pallingu ning minna kohtumist 5 : 2 juhtima. Eestlanna võitis esimese seti lõpuks 6 : 3. "Alguses ma ei mänginud väga hästi," tunnistas ta. "Tegin kohe esimeses servigeimis väga palju vigu. Vaimselt oli raske mängu alustada, keeruline oli olukorrale keskenduda. Mõtlesin, et nii pikk mäng on veel ees. Mingi hetk sain aga sellest üle ja paremini mängu sisse."

Teises setis suutsid mõlemad tennisistid kuni 3 : 3 seisuni oma servigeimi hoida. Seejärel murdis Kontaveit Van Uytvancki pallingu, kuid kohe järgmisel geimil vastas samaga belglanna. Viimane sõna jäi aga eestlannale. Kontaveit murdis teist korda järjest vastase pallingu ning hoidis seejärel ka oma servigeimi ära, võites teise seti seega 6 : 4. "Mängisin 4 : 3 seisul kehva servigeimi, aga alates 4 : 4 seisust mängisin kaks väga head geimi. Seti lõpus mängisin ehk kindlamalt, agressiivsemalt ja stabiilsemalt [kui vastane]," võttis Kontaveit mängu kokku.

Kontaveit ja Van Uytvanck olid vastamisi neljandat korda. Omavaheline seis on nüüd viigis 2 : 2.

Eestlannale oli siseturniiridel juba 12. järjestikuseks võiduks. Kuidas on Kontaveit seda suutnud? "Ma polegi niimoodi sellele mõelnud. Võtan ühe mängu korraga," sõnas tennisist. "Loomulikult pole lihtne, aga annan endast kõik."

Järjekordsel turniiril mängiv Kontaveit tõdes, et ülitiheda mängugraafikuga toimetulemine on paras katsumus. "Käin füsioterapeudi juures ja püüan võimalikult palju puhata. Keha annab tunda, aga üritan endast parima anda. Motivatsiooni on mul palju," sõnas ta.

"Käisin juba füsioterapeudi juures ära, nüüd on meediakohustused. Seejärel liigun hotelli, kus pean mingitele kohtadele jääd peale panema ja õhtul venitan end," kirjeldas Kontaveit, kuidas mängujärgne õhtu tema jaoks välja näeb. "Üritan teha võimalikult palju taastavaid tegevusi."

Kontaveit kohtub veerandfinaalis ukrainlanna Anhelina Kalininaga (WTA 59.), kes oli 6 : 2, 6 : 2 parem sakslannast Anna-Lena Friedsamist (WTA 137.). Eestlanna ei osanud veel homset vastast kirjeldada. "Ma ausalt öeldes ei teadnudki enne, et ta mu vastane on. Ma võtan tõesti ühe matši korraga ning ma pole jõudnud isegi tabelit vaadata," sõnas ta.

Kalinin ja Kontaveiti kohtumine algab reedel kell 16.