Arukülas kohtusid meeskonnad, kel tänavu juba kahes sarjas üks omavaheline mäng peetud. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper oli Raasiku/Mistrast parem nii Balti liigas kui ka karikavõistluste veerandfinaali avamängus nädal tagasi, vastavalt viie ja kuue väravaga.

Kodumeeskond alustas pisut paremini ning juhtis Vladislav Naumenko tabamuse järel 3:2. Edu võinuks olla suuremgi, kuid Kehra väravasuul tegi Mikola Naum suurepärast tõrjetööd, peatades muu hulgas Naumenko karistusviske. Külaliste kaitse kohta ütleb mõndagi, et järgmise 14 minuti jooksul sai Raasiku vaid ühe värava.

Ega Kehragi rünnakul teab mis skoorimishoos olnud, aga õnnestumisi tuli ning Dmõtro Jankovski puudumisel rohkem vastutust saanud 16-aastane Alvar Soikka viis meeskonna 17. minutil 8:4 juhtima. Siis algas raasikulaste maruline tagaajamisperiood. Mäng muutus tuliseks ning avapoolajal jagasid kohtunikud kokku kaheksa kaheminutilist karistust.

Enrico Antoni täpsest karistusviskest vähenes vahe minimaalseks ning 27. minutil tõi sama mees tabloole 10:10 viiginumbrid. Raasiku sai juhtimagi, aga poolaeg lõppes 11:11. Haarav ja füüsiline mäng jätkus teiselgi pooltunnil. Esimese kümne minutiga ei saanud kumbki meeskond enamat minimaalsest edust.

Raasiku postide vahel hakkas oma endise koduklubi vastu hiilgetõrjeid tegema Viktor Nikolajev, rünnakul pommitas hästi kogenud Marko Slastinovski. 41. minutil viis 17-aastane vasakäär Arno Vare võõrustajad esmakordselt kahe väravaga ette ning kuus minutit hiljem tuli Antonilt 20:17.

Viimast kümmet minutit alustati pärast vahepeal ainuisikuliselt Kehrat mängus hoidnud David Mamporia tabamust seisult 21:20, kuid siis sai Soikka punase kaardi. Raasikul võttis skoorimisvastutuse oma õlgadele veel üks endine kehralane ehk Martin Nerut, kes 54. minutil 23:20 viskas.

Raasiku/Mistra alistas esmakordselt Kehra tulemusega 26:23, Slastinovski tabas kuus, Nerut viis ning Vare ja Anton neli korda. Kehral viskas Mamporia 12, Soikka ja Danil Gumjanov kolm väravat. Mängu tulisust jäävad tähistama punane kaart, 16 eemaldamist ning mõlemale peatreenerile näidatud kollane kaart.

Põlvas võõrustas tiitlikaitsja Serviti SK Tapat ning esimesed seitse minutit oli tegu vägagi tasavägise lahinguga. Seis oli tol hetkel 5:4, kuid põlvalased lükkasid sisse järgmise käigu ning kümmekond minutit hiljem juhtisid pärast Mathias Rebase tabamust 12:5.

Serviti vasakäär realiseeris avapoolajal kõik viis karistusviset ning 24. minutil kasvatas edu kümnele väravale – 17:7. Vaheajapausile mindi kodumeeskonna 20:10 juhtimisel. Nagu aimata võis, teisel poolajal mängupilt ei muutunud – Serviti kasvatas sujuvalt edu, kõik teenisid mänguaega ja tiitlikaitsjal sai lõpuks käe valgeks tosin meest.

Lõpuvile kõlades olid Serviti võidunumbrid 45:19. Rebane viskas võitjate kasuks kaheksa, Henri Sillaste ja Ülljo Pihus kuus väravat. Tapa poolel tabas Marcus Rättel seitse, Endrik Jaanis neli ja Gert Trofimov kolm korda.