Terviseameti kommunikatsioonijuht Imre Kaas teatas Delfile, et täna ja homme on Sparta spordiklubil aega esitada arvamusi, tõendeid ja vastuväiteid.

Alates esmaspäevast on Eestis spordiklubidesse pääsemiseks kohustuslik esitada koroonatõend (kas vaktsineerimise või viimase kuue kuu jooksul läbipõdemise kohta), aga Sparta spordiklubi on tõendi kontrollimisest keeldunud.

Terviseameti teade täismahus:

"Terviseamet tegi Sparta Spordiseltsile 14. oktoobril ettekirjutuse, millega kohustas klubi viivitamatult täitma nakkusohu tõrjumiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega seotud nõudeid. Terviseamet on korduvalt kontrolltoiminguga tuvastanud, et klubi neid nõudeid ei täida. 22. oktoobril rakendati ettekirjutuse täitmiseks sunniraha, kuid sellest hoolimata on ettekirjutus täitmata ja klubi jätkab rikkumist.

Täna saatis terviseamet Sparta Spordiseltsile teavituse, millega informeeris, et terviseamet alustab ettevõtja suhtes haldusmenetlust majandustegevuse peatamise või keelamise otsustamiseks osas, mis puudutab spordisaalide kasutamise võimaldamist ja sellega seotud teenuseid. Seadusest tulenevalt on ettevõtjal õigus esitada enda poolt arvamusi ja tõendeid ning vastuväidete esitamiseks anti tähtaeg, milleks on 28. oktoober.

Ettevõtte majandustegevus võidakse peatada kuni rikkumise kõrvaldamiseni või kuni Vabariigi Valitsuse korraldusega seatud nõuete ära langemiseni."

Jaga
Kommentaarid