"See on olnud üks pikka ja hiilgav karjäär. Mul on olnud põnevaid seiklusi üle kogu maailma, olen nautinud kogu teekondi ning kõiki suhteid, mis on tekkinud," vahendas Eurohoops Anderseni sõnu. "Tänan oma perekonda, vendi, õdesid, vanemaid, abikaasat ning kõiki teisi, kes on mind aastate jooksul toetanud."

Juba 1995. aastal Austraalias profikarjääri alustanud Anderseni säravamad aastad jäid Euroopasse. Ta aitas 2001. aastal Bologna Kinderi (praegune Bologna Virtus) euroliiga meistriks. Moskva CSKA ridades kordas Andersen saavutust aastatel 2006 ja 2008.

Euroopa tippklubidest mängis Austraalia/Taani päritolu Andersen veel Siena Montepaschis, FC Barcelonas, Fenerbahces, Strasbourgis ja ASVEL-is. Andersen tuli karjääri jooksul kolmekordseks Itaalia meistriks, neljakordseks Venemaa meistriks, lisaks võitis ta korra Hspaania ja Prantsusmaa meistritiitli. 11 euroliigas veedetud hooaja peale jäi tema keskmisteks näitajateks 10,3 punkti ja 5,1 lauapalli.

NBA-s mängis ta aastatel 20092011, esindades kahe hooaja jooksul Houston Rocketsit, Toronto Raptorsit ja New Orleans Pelicansi. Karjääri viimased aastad veetis ta Austraalia meistriliigas mängides.

Andersen aitas Austraalia korvpallikoondise neljal korral Okeaania meistriks.