EURO-2022 peamiseks favoriidiks on endiselt Euroopa naiste saalijalgpalli valitsev meister Hispaania koondis, kelle finaali jõudmises ei olnud põhjust kahelda. Pealegi tundus, et hispaanlannad mängivad mõningase varuga ja seda ka tulemusega 12 : 2 lõppenud avamängus Slovakkia vastu, sellele järgnenud üsna tagasihoidliku lõpuskooriga 2 : 0 mängus Itaalia vastu ja kindla 7 : 0 võidu toonud mängus miniturniiri võõrustajate rootslannadega. Hispaania koondis näitas peaaegu ideaalset mängu ja on keeruline ette kujutada, et keegi oleks nende teekonda tiitli poole takistanud.

Portugali koondis, kes kaotas 2019. aastal Hispaaniale finaalis, saab võimaluse tollase lüüasaamise eest arveid klaarida. Portugallannad said end täielikult välja elada grupis, kuhu kuulusid ka Sloveenia (6 : 0), Poola (7 : 2) ja Horvaatia (16 : 1), ning loodavad nüüd korrata meeste koondise edu, et toimetada Pürenee poolsaare lääneossa kohale veel üks mainekas saalijalgpalli trofee.

Venemaa koondisel oli Minskis raskusi vaid avamängus Madalmaade vastu – ohtlik seis 2 : 1 püsis kuni lõpuvileni välja ja Tulpide maa jalgpallurid olid täiesti võimelised vähemalt viiki saavutama, kuid venelannad said siiski võidu endale. Kahes teises mängus oli Venemaa koondisel palju lihtsam vajalik tulemuseni jõuda – 3 : 0 Ungariga ja 9 : 0 Valgevenega.

Nelja võistkonna finaali viimaseks osalejaks sai Ukraina koondis. Esikoha saatuse Lvivis toimunud miniturniiril otsustas paljuski avamäng Tšehhiga. Parketi perenaised juhtisid seisuga 3 : 0, kuid lasid Tšehhi jalgpallinaistel mahajäämise miinimumini viia, muutes mängu lõpuosa ärevamaks. Sellele vaatamata saavutasid ukrainlannad võidu tulemusega 5 : 4, mängudes Belgia (7 : 0) ja Soomega (4 : 1) oli neil tunduvalt lihtsam.

Seega 2022. aasta märtsis mängivad Hispaania, Portugal, Venemaa ja Ukraina Euroopa tugevaima naiste koondise tiitli eest. EURO-2022 otsustava turniiri korraldajariik selgub hiljem.

Jaga
Kommentaarid