Hooaega kahe kaotusega alustanud Rapla, on seejärel kaks mängu järjest võitnud ning rohke ebaõnne tõttu hõre koosseis on muutunud tummisemaks. Viimane mäng näitas, et mängijate turul suudeti teha tugev käik. Valmiera alistamisel mängis äsja Tšehhist saabunud ameeriklane Demajeo Wiggins võtmerolli.

Neljanda mängunädala nädala sümboolne viisik on aga selline:

Rickey McGill (Rapla AVIS Utilitas)
 Rickey McGill (palliga)

Rapla meeskond on pidanud liigas neli kohtumist ning mängujuht Rickey McGill on iga mänguga läinud üha paremasse hoogu. Kaks viimast kohtumist on ta näidanud juba heal tasemel korvpalli ning meeskond on mõlemad heitlused võitnud. Laupäeval Valmiera vastu panustas ta 23 punkti ja 11 söötu.

Iga meeskond vajab oma koosseisu mängijat, kes paneks väljakul kogu tiimi vajalikul moel tegutsema ja suunaks palli alati sinna, kuhu vaja. McGill on juba praegu selles rollis hea, kuid hooaja edenedes peaks ta muutuma veelgi paremaks. Lisaks meeskonna käivitamisele, suudab ta ka ise skoori teha.

Silas Melson (Kalev/Cramo)
Silas Melson

Kalev/Cramo meeskonna fookus on rahvusvahelistel sarjadel ning mängijatel on koduliiga heitlusteks end keeruline häälestada. Kas mängija saab sellega hakkama, on taseme näitaja.

Möödunud nädalal Kalevil suuri mänge polnud. Koduliigas saadi kaks võitu, neist Läti Ülikooli alistamine osutus keeruliseks ülesandeks. Selles, et noored lätlased õnnestus kahe silmaga alistada, oli suur osa 21 punkti visanud Melsonil. Kaks päeva hiljem viskas ta Rakvere Tarva korvi 18 punkti.

Kalevi üheks suuremaks tugevuseks on nende kolm ameeriklasest tagamängijat. Paraku on hooaeg näidanud, et kõik nad on ebastabiilsed - täna säravad, homme on täitsa varjus. Seekord oli Melson tasemel kahel mängul järjest.

Hendrik Eelmäe (Tartu Ülikool Maks & Moorits)
Tallinn, 18.09.2021. Kalevi spordihallis kohtusid Tallinn Cup finaalis TalTech ja Tartu Ülikool Maks&Moorits.

Teisipäeval 21. sünnipäeva tähistav Henrdik Eelmäe mängib vaatamata noorele eale meistriliigas juba kuuendat hooaega. Tema läbilööki on oodatud, kuid esimestel aastatel takerdus see mitmete segavate tegurite taha. Tõsisem hüpe toimus mullu, kui hooaja keskmine punktisaak kerkis kahekohalise numbri tasemele.

Tänavu on numbrid veel paremad, kuid meeskonda võidule pole ta suutnud aidata. Laupäeval kaotas Tartu kodus Ogrele kuue silmaga. Eelmäe panustas 33 minutiga 22 punkti ja 12 lauapalli. Isiklikus plaanis igati soliidne esitus, kuid meeskonnana vajab Tartu võite.

Kolme mängu põhjal ei saa veel suuri järeldusi teha, kuid õhus on lootus, et Eelmäe on tõesti tõusmas uuele tasemele. Tegelikult tuleks veel julgemalt edasi astuda. Tegemist on mängijaga, kes peaks kodulinna meeskonnas haarama härjal sarvist ja olema kogu tiimi üks veduritest. Kõik võimalused on selleks talle antud.

Oliver Metsalu (TalTech)
Oliver Metsalu

Aastate eest kuulutas Andres Sõber, et Olive Metsalu on meie oma Ricky Rubio. NBA-s särava kuulsa hispaanlase tasemele Metsalu ei küündinud, kuid koduses Eesti Läti liigas on ta täitsa tasemel mängumees. Sitke ja võitlusliku mängijana suudab ta täita esinevaid positsioone ja valmistada vastaste kaitsele rohkelt peavalu. Metsalu mäng pole efektne, kuid meeskonnale kasulik.

Möödunud nädalal oli Metsalu TalTechi meeskonna Läti turneel üks tiimi parimaid. Ventspilsi vastu viskas ta 14 punkti, kuid see meeskonda kaotusest ei päästnud. Kaks päeva hiljem Liepajas olid aga ülinapis võidumängus tema 20 silma otsustava tähtsusega.

Demajeo Wiggins (Rapla AVIS Utilitas)

Rapla klubi on juba aastaid tuntud võime poolest tõmmata sogasest vääriskalu. Tänavuse hooaja alguses ebaõnne tõttu alamehitatud meeskond tõi möödunud nädalal endale Tšehhi meistriliigast keskmängija. Esimese mängu põhjal paistab see olevat järjekordne õnnestumine.

24-aastane Demajeo Wiggins tuli, nägi, tegi ja võitis. Laupäeval Valmierat võõrustanud Rapla sai teise võidu järjest ning Wiggins mängis selles võtmerolli. 28 punkti ja 9 lauapalli, kasutegur 44. Need on võimsad numbrid. Seejuures tabas ameeriklane kümnest viskest üheksa ja tema vastu tehti 12 viga.

206 cm pikkune Wiggins on Euroopas esimest hooaega. Ta alustas hooaega Tšehhis, kuid Raplal õnnestus ta sealt üle tõmmata. Wigginsi senine koduklubi oli Tšehhi liigas küll kehvas seisus, kuid mehe isiklikud näitajad väga head.