Nimelt lekkis rahvusvahelisse meediasse kiri, mille naistennisistide katuseorganisatsiooni WTA mängijate nõukogu kiri, mille organisatsioon mängijatele saatis. Kirjas teatati, et Austraalia tenniseliiduga peetud läbirääkimiste tulemusena on jõutud kokkuleppele, et vaktsineerimata mängijad võivad samuti Australian Openil osaleda. "Tennis Australia on palunud meil paar päeva sel teemal kõnelemisest hoiduda, sest nad töötavad ise valitsusega detailide kallal," seisis veel kirjas.

Missugused piirangud mängijatele kehtiksid?

Kirja kohaselt võivad kõik vaktsineeritud mängijad saabuda Victoria osariiki ilma, et peaksid karantiini jääma ja võistluste "mullis" püsima. Küll aga tuleb nii saabumise eel kui ka järel anda koroonaproov. Kui testid on negatiivsed, siis ühtegi liikumispiirangut kaitsesüsti saanud inimestele ei rakendata.

Vaktsineerimata mängijad peavad saabudes olema 14 päeva ranges karantiinis. Lisaks peavad nad end regulaarselt koroonaviiruse osas testima.

Kuigi kiri saadeti WTA mängijatele, võib eeldada, et antud reeglid kehtiksid ka meestennisistidele. Kui kirja sisu vastab tõele, saavad seega ka vaktsineerimata mängijad siiski suure slämmi turniiril osaleda.

BBC teatel on koguni 35% ATP tuuri mängijatest veel vaktsineerimata. Seal hulgas on mitmed staarid eesotsas maailma esinumbri Novak Djokovici väljendanud skeptitsismi vaktsineerimise suhtes.

Serblane Djokovic teatas alles hiljuti, et ei avalda, kas on vaktsineeritud või mitte. "Ma ei avalda, kas ma olen vaktsineeritud või mitte. See on isiklik asi ning seda on ebaviisakas küsida. Inimesed lähevad oma vabaduses küsimusi esitada tänapäeval liiga kaugele. Vahet pole, kas sa ütled "jah", "ei", "võibolla" või "ma mõtlen sellele", nad kasutavad seda ära," sõnas ta Serbia väljaandele Blic.

Oma vastuseisu vaktsiinile on väljendanud ka maailma kolmas reket Stefanos Tsitsipas. "Ma pole vaktsiinide vastu, aga ma ei näe põhjust, miks keegi minu vanune seda peaks tegema - seda pole piisavalt testitud ning sellel on kõrvalmõjud. Kuniks see pole kohustulik, võib igaüks ise enda eest otsustada," ütles Tsitsipas augustis Cincinnati turniiri ajal Kreeka meediale.

Jaga
Kommentaarid