Kalev/Cramol on Meistrite liigas üks võit ja üks kaotus. Võõrsil jäädi 73:75 alla Strasbourg'ile, aga kahe nädala eest saadi võõrsil 81:77 võit Bursa Tofase üle. Nüüd kohtutakse tänavu esimest korda Oostendega.

Kalevlased pidasid möödunud nädalal kaks kohtumist, kui Eesti - Läti ühisliiga raames alistati 69:67 Läti Ülikool ja 93:65 Rakvere Tarvas."Tundub, et praeguse seisuga on kõik homme rivis," rääkis Cramo abitreener Indrek Reinbok, et vigastustega seoses uusi murekohti pole tulnud. Kalev/Cramo koosseisu viimastes mängudes ei kuulunud lätlane Ojars Silinš, aga ka tema peaks nüüdseks taas võistluskõlbulik olema. "Ta sai vahepeal Achielluse kannale ravi. Nüüdseks on ta treeningutel tagasi."

Seega on ainsana vigastusega eemal tsenter Kamari Murphy, kes taastub oktoobri alguses saadud tõsisest peatraumast. "Juttude põhjal läheb Murphyl taastumine plaanipäraselt," selgitas Reinbok. "Ta liigutab juba ennast füüsiliselt. Põrutavaid ülesandeid ta veel teha ei saa, aga ta saab rattaga sõita. Teeme kordusuuringuid ja vaatame, mis tema seis on."

Möödunud nädalal liitus võistkonna treeningutega ka vanameister Kristjan Kangur, kes ka Läti Ülikooli ja Rakvere Tarva vastu juba platsil käis. Reinboki sõnul on Kalev/Cramosse naasnud Kangur võistkonda hästi sulandunud. "Ta on mänginud pool elu nii kõrgel tasemel, et temal kohanemisega probleeme pole olnud. Ta võtab kõik kiiresti omaks," sõnas abitreener.

Segu kogemustest ja noorte uljusest

Teisipäeval kohtuvad kalevlased Saku Suurhallis Meistrite Liiga raames Belgia klubi Oostende Filouga. "Võistkond on komplekteeritud kogenud mängijatest ja noortest palluritest. Tempo kontrollimist on võistkonna käekirjas palju sees," iseloomustas Reinbok homset vastast. "Noored mängijad toovad omakorda energiat ja aktiivsust juurde. Nende mängustiil on natukene konservatiivne, aga samas ka uljas."

Oostende on Meistrite liigas kaotanud võõrsil Bursa Tofasele ja kodus Strasbourgile, aga Belgia liigas on võidetud kõik seitse mängu. "Nad on küll need mängud lõpuks kaotanud, aga midagi kerget pole seal vastastele tulnud," tõdes Reinbok. "Oma taseme on nad välja mänginud."

"Koduliigas on nad puhaste paberitega. Selle võrra on neil enesekindlust tulnud, aga ka seal on raskeid mänge olnud. Viimase kohtumise võitsid nad ainult ühe punktiga," viitas Kalevi abitreener 73:72 võidule Charleloi' üle. "Peatreener on neil Belgia koondise peatreener (Dario Gjergja). Oostende mängib distsiplineeritult ja nad suudavad oma võimed alati välja mängida."

Kalev/Cramo kohtumine Oostendega algab teisipäeval kell 19 Saku Suurhallis. Pileteid kohtumisele saab osta Piletitaskust.