Clevelandi, Ostrava ja Moskva turniiril võidutsenud Kontaveit on kolme turniirivõiduga tänavuse aasta kolme edukama naistennisisti seas.

Tänavusel hooajal on kõige edukamaks olnud viis turniiri võitnud maailma esireket Ashleigh Barty. Sarnaselt Kontaveidile on kolm turniiri võitnud ka tšehhitar Barbora Krejcikova (WTA 4.).

Sisetingimustes on Kontaveit võitnud kümme mängu järjest. Viimasest 23-st matšist on eestlanna võitnud 21. Tänavuse aasta kogusaldo on 40 võitu, 15 kaotust.

Kontaveit jahib jätkuvalt pääset ka Guadalajaras toimuvale aastalõputurniirile, kuhu pääsevad kaheksa parimat naistennisisti. Viimase pääsme eest ongi heitlemas Kontaveit ja Tuneesia esireket Ons Jabeur. WTA koduleht kirjutab, et Kontaveit peab Guadalajara turniirile jõudmiseks võitma järgmisel nädalal toimuva Transilvaania Openi ja Jabeur ei tohi jõuda Courmayeuri turniiril poolfinaali.

„Kindlasti võtan ma praeguses seisus mäng-mängu haaval,” sõnas Kontaveit WTA-le. „Guadalajara turniirile pääsemise võimalusi mõjutavad ka teised faktorid. Kõik ei sõltu ainult minust. Tegelikult ei olegi ma selle peale väga palju mõelnud.”