Esimene sett: otsustavaks sai viies geim, kus Kontaveit kaotas oma servigeimi ja jäi 2:3 kaotusseisu. Rohkem selles setis pallinguid ei murtud ja Aleksandrova sai 44 minutiga 6:4 võidu.

Teine sett: Kontaveit jäi 0:4 kaotusseisu, ent hakkas siis keerulisest seisust välja tulema. Ta võitis kuus geimi järjest ja viigistas üldseisu 1:1 peale. Sett kestis 49 minutit.

Kolmas sett: kuni seisuni 4:4 suutsid mõlemad oma pallingugeime hoida. Siis tegi Aleksandrova suurepärase geimi ja kinkis Kontaveitile vaid ühe punkti. 4:5 kaotusseisus sai Kontaveit kolm murdepalli ja neist viimase vormistas ta geimivõiduks. Seejärel võitis Kontaveit kindlalt oma servigeimi ja läks 6:5 ette. Järgmine geim oli ülimalt pingeline, aga Kontaveit jõudis matšpallini ja võitis kolmanda geimi 7:5.

Statistika:

.

"Matš oli väga raske ja tunnen väga suurt kergendust. See on imeline tunne. Meil mõlemal oli matši jooksul palju õnne. Oli väga keeruline, sest Aleksandrova kontrollis mängu väga hästi. Püüdsin kõik pallid tagasi tuua ja anda endast kõik, mis võimalik. See mind lõpuks päästiski," rääkis Kontaveit pärast võitu tehtud lühiintervjuus.

"Nüüd tuleb väike tähistamine, teen Moskvas kena õhtusöögi, aga mind ootab järgmisel nädalal ees juba uus turniir, lendan Rumeeniasse," lisas ta.

Kontaveit on tänavu võitnud kolm WTA-turniiri. Augustis oli ta parim Clevelandis ja septembris Ostravas. Kokku on tal karjääri jooksul WTA-turniiride võite neli.

Tipphetked:


Enne mängu: Kontaveit alistas poolfinaalis tšehhitari Marketa Vondroušova 6:3, 6:4.

Teises poolfinaalis oli Aleksandrova üle kreeklannast Maria Sakkarist (WTA 7.). Venelanna juhtis avasetti 4:1, kui Sakkari soovis meditsiinilist pausi. Seejärel otsustas Sakkari vigastuse tõttu edasi mängimisest sootuks loobuda.

Kontaveit ja Aleksandrova on varasemalt kohtunud korra, mullusel Ostrava WTA turniiril. Toona jäi peale eestlanna, kes võitis matši 4:6, 6:2, 7:6 (6).