"Mu süda on murtud, ma ei leia sõnu selle tühjuse kirjeldamiseks, mida tunnen. Puhka rahus kallis Alex, ma jään sind elu lõpuni igatsema," teatas Ecuadori spordijuht Roberto Ibanez Twitteris.

Ecuadori meedia teatel tapeti 32-aastane Quinonez eile. Surma sai ka sportlasega koos olnud inimene. Politsei jätkab uurimist ega ole siiani rohkem üksikasju avaldanud.

El Universoni andmetel on mitmed pealtnägijad tunnistanud, et kahe inimese pihta avasid tule politseimundris inimesed. Üks ohvritest oli olnud suurt kasvu sportlane.

Neli päeva tagasi kuulutati Ecuadoris seoses rahvarahutustega välja eriolukord. Pärast seda on politsei ja sõjavägi käinud suuremate linnade tänavatel korda valvamas. Kohaliku meedia andmetel on Guayaquilis leidnud aset juba mitu vägivaldset surmajuhtumit.

Quinonez võitis 2019. aasta Doha MMil 200 meetri jooksus pronksmedali. Ecuadori tippsprinteri nimel on rahvusrekordid nii 100 meetris (10,09), 200 meetris (19,87) kui 400 meetris (46,28).

Tänavusel Tokyo olümpial ei saanud Quinonez osaleda, sest sai juuni lõpus dopinguproovide andmata jätmise tõttu võistluskeelu.