Prantsusmaa pani avavilest saati Eesti suure surve alla ning see tasus ennast ära juba viiendal minutil. Vasakust äärest murti kasti ja saadeti pall karistusalasse, kus kasutas tekkinud segaduse ära poolkaitsja Grace Geyoro ja lükkas palli paarilt meetrilt võrku, teatab Eesti Jalgpalli Liit oma koduleheküljel.

Võõrustajad jätkasid Eesti kaitseliini ja värava survestamist ning mitmel korral jõuti ka ohtlikult karistusalasse. Eesti väravas seisnud Karina Korgil õnnestus 10. minutil püüda Marie-Antoinette Katoto löögi, kuid Prantsusmaa tipuründaja jõudis sihile kõigest viis minutit hiljem. Paremast äärest saatis Eve Perisset Eesti kaitseliini selja taha madala tsenderduse ning Katoto suunas siseküljega palli posti kõrvale, tehes seisuks 2:0.

25. minutil murdis Sakina Karchaoui Eesti karistusalasse, Sandra Liir jäi olukorda hiljaks ning jooksis Prantsusmaa äärekaitsja jalgadesse. Veale järgnenud penalti realiseeris kindlalt teine äärekaitsja Perisset, kui saatis Korgi valele poole ja lõi palli nurka.

Järgmine kord sahistasid võõrustajad juba neli minutit hiljem, kui värava eest läbi tulnud söödu lõi võrku Delphine Cascarino. Avapoolajal jätkas Prantsusmaa Eesti värava pommitamist ja viimastel minutitel saatis Sandie Toletti teele kauglöögi, mis võttis enne Korki maast põrke ja lipsas väravavahi külje alt sisse.

Prantsusmaa ei võtnud jalga gaasipedaalilt ka vaheajalt tulles. Esmalt mängiti heade söötudega Eesti kaitseliin üle ja Maria Orav pani jala pallile vastu nii õnnetult, et see lõpetas enda väravas. Vaid minut hiljem oli tablool juba prantslaste 7:0 edu, kui skoori tegi Kadidiatou Diani.

65. minutil sai värava kirja keskkaitsjast kapten Aissatou Tounkara, kui pääses nurgalöögist palli peaga vabalt suunama ja lõi selle kindlalt sisse. Tounkara lõi oma teise tabamuse 72. minutil, kui sel korral suunas karistuslöögist tulnud palli siseküljega Korgi käte vahelt läbi. Võõrustajate kümnes värav sündis 79. minutil, kui nurgalöök võttis rikošeti Heleri Saare jalast ja veeres postipõrkest võrku. Normaalaja viimasel minutil vormistas lõppseisu 11:0 Kenza Dali.

„Esimene emotsioon on, et au meie mängijate võitlusvaimule, sest nad mängisid täieliku tippkoondise vastu. Vastaste hulgas oli mängijad, kes on osalenud erinevatel finaalturniiridel ja saanud tipptasemel mänge Meistrite liigas,“ sõnas koondise peatreener Jarmo Matikainen vahetult pärast kohtumise lõppu.

„Tänase mängu tasemevahe on komplekt erinevatest asjadest. Rahvusvahelisel tasemel on mängukiirus ja tehniline tase täiesti erinevad kui koduses liigas. Meil oli täna palju noori mängijaid ja ka debütante ning osad kogenud mängijad jäid kahjuks sellest kohtumisest eemale. Kokkuvõttes tuleb ikkagi au anda väljakul käinud mängijate hingestatusele,” lausus peatreener.

Eesti poolelt said reedel debüüdi kirja vahetusest sekkunud kaitsjad Marie Saar ja Eva-Maria Kriisa.

Järgmisena ootab Eestit ees samuti kohtumine võõrsil, kui 26. oktoobril mängitakse Walesiga.