Kontaveit pääses avasetis juhtima 5:1 ja teises 5:2 ega andnud enam edu käest.

"Ma arvan, et see oli väga raske mäng, pingutasin kõvasti. Marketa on tugev ja keeruline vastane. Oleksin saanud mõnes kohas parem olla, kuid olen väga õnnelik, et finaali jõudsin," sõnas Kontaveit matšijärgses lühiintervjuus.

Küsimusele, miks ta ei suutnud teise seti üheksandas geimis 40:15 eduseisus matšpalle realiseerida, vastas eestlanna: "Olen viimasel ajal väga palju mänginud ja selliseid asju juhtub. Väga tähtis on endasse uskuda ja sain sellega hakkama."

Vondroušova murdis avaseti alustuseks kohe eestlanna pallingu, kuid Kontaveit näitas seejärel kindlat mängu ja võitis lausa viis geimi järjest. Seitsmendas geimis sai tšehhitar oma teise murde ja vähendas vahe 2:5-le. Järgnevas Vondroušova pallingugeimis teenis Kontaveit kaks settpalli, ent ei suutnud neist kumbagi realiseerida. Oma servil pidi eestlanna tõrjuma ka kaks murdepalli, kuid pani siis setile võiduka punkti - 6:3. 22-aastane Vondroušova, kelle parema jala reis oli täna kõvasti kinni teibitud, suutis avasetis võita vaid ühe oma pallingugeimi.

Teises setis püsis mäng tasakaalus kuni viienda geimini, mil Kontaveit tegi seisul 2:2 esimese murde. Pärast seda võitis eestlanna veel korra tšehhitari pallingu ja juhtis juba 5:2. Siis sai Vondroušova teises setis esimese murde ja vähendas oma servigeimiga, kus päästis kaks matšpalli, vahe 4:5-le. Oma pallingul pani Kontaveit lõpuks mängule võiduka punkti.

Esmakordselt Vondroušovast jagu saanud Kontaveit realiseeris tund ja 16 minutit kestnud mängus 12-st murdepallist viis (vastane 9-st 3). Viimasest 22-st mängust juba 20nda võidu võtnud eestlanna tegi 26 äralööki ja 22 lihtviga, tšehhitaril oli äralööke 13 ja lihtvigu 27. Üldpunktid jäid Kontaveidi kasuks 67:54.

Teise finalisti selgitavad täna kreeklanna Maria Sakkari (WTA 7.), kes alistas veerandfinaalis rumeenlanna Simona Halepi (WTA 19.) 6:4, 6:4, ja venelanna Jekaterina Aleksandrova (WTA 37), kes üllatas 6:3, 6:4 võiduga maailma teist numbrit Arina Sabalenkat.

Kontaveit (25) oli siiani Vondroušovaga kohtunud kahel korral ja mõlemal juhul kaotanud. Viimane allajäämine pärines tänavuselt Wimbledoni suurelt slämmilt, kus tšehhitar võitis avaringi mängu 2:6, 6:4, 6:2.

Esmakordselt kohtuti 2017. aastal, kui Kontaveit mängis elu esimeses WTA turniiri finaalis ning pidi Šveitsis Bielis toona alles 17-aastase tšehhitari paremust tunnistama 6:4, 7:6.

Mäng täispikkuses: