2,7-kilomeetrisele ringile lähetati koos naisjuuniorid, kuni 23-aastased naised, eliitklassi naised ja naisseeniorid. Absoluutarvestuses pälvis kuueringilisel võistlusel esikoha juba võistluse algfaasis oma teed läinud Sander ajaga 48 minutit ja 36 sekundit. Teise koha sai Elina Tasane (Viljandi Rattaklubi; 49.33) ja kolmanda Elisabeth Ebras (Kalevi Jalgrattakool; 49.54).

„Tulin selle mõttega starti, et võita. Mul on viimastel võistlustel olnud tehnilised probleemid rattaga ja ei ole päris see olnud. Käisime juba teisipäeval ja neljapäeval rajaga tutvumas ning aitasime rajameistritel rada teha. Päris äge sai lõpuks kokku,“ ütles Sander, keda ootab novembri alguses ees debüütstart Euroopa meistrivõistlustel.

Sander krooniti ühtlasi naisjuunioride klassis Eesti meistriks. Hõbemedali sai kaela Ebras ja pronksi Annabrit Prants (Kalevi Jalgrattakool; 50.54). Kuni 23-aastaste naiste seas sai Eesti meistrivõistluste kuldmedali Tasane, talle järgnesid Carol Kuuskman (CFC Spordiklubi; 52.53) ja Kristel Sandra Soonik (Viljandi Rattaklubi; -1 ring). Eliitklassis krooniti Eesti meistriks Merili Sirvel (Rakvere Rattaklubi Siplased; 51.54), hõbe- ja pronksmedali said Mae Lang (Andy Schleck – CP NVST – Immo Losch; 52.49) ja Liis Jääger (Rein Taaramäe Rattaklubi; -1 ring).

Päeva viimases stardis võistlesid koos kuni 23-aastased ja eliitklassi mehed. Kui esimeste ringide järel juhtis võistlust Egert Johanson, siis õige pea haaras juhtpositsiooni enda kätte Ärm. Prantsusmaa profiklubis sõitev eestlane võistles seejuures kohati karges vihmasajus peetud sõidul ühe kindaga, kuna stardipauk anti ootamatult kiiresti. Kaheksa ringi järel jõudis Ärm võitjana finišisse ajaga 55.59. Teise koha sai Gert Kivistik (Peloton; 56.40) ning kolmanda väikeselt puhkuselt naasnud maanteeratturite MM-i medalimees Madis Mihkels (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi; 56.55), kes sai stardist hästi minema, kuid kaotas seejärel positsioone ja sõitis end alles viimasel ringil kolme parema hulka tagasi.

„Super võistlus. Rada sobis mulle ideaalselt. Rajameistrit pean tänama selle eest. Jõuline rada oli, kus ei pidanud palju kurvidest välja kiirendama ja kuna teravust mul enam pole pikkade maanteesõitude tõttu, siis selline jõuline rada sobis mulle väga hästi. Muda sobis mulle ka üllatavalt hästi. Ma ei osanud arvata, et ma olen tehniliselt nii osav, kui täna välja tuli,“ rääkis Ärm finišis.

Ärm krooniti Eesti meistriks kuni 23-aastaste meeste hulgas. Mihkels sai kaela hõbeda ja Joosep Mesi (Peloton; 57.11) pronksi. Eliitklassi meeste seas teenis Eesti meistri tiitli Kivistik. Hõbeda sai kaela Arthur Kooser.

Teiste vanuseklasside Eesti meistrivõistluste arvestuse esikolmikud:

N16: Maribel Rannala (CFC Spordiklubi), Maria Treier (CFC Spordiklubi), Mairit Kaarjärv (Spordiklubi Rakke)
M16: Matthias Mõttus (Haanja Spordiklubi), Riko Tammepuu (CFC Spordiklubi), Richard Ründva (Kalevi Jalgrattakool)
MJ: Frank Aron Ragilo, Virgo Mitt (Pärnu Kalev Spordikool), Lauri Tamm (Kalevi Jalgrattakool)
NSen1: Sille Puhu (Hawaii Express), Tatjana Dobolina (Spordipartner), Kristi Kuldkepp (Peloton)
MSen1: Henrik Kivilo (Redbike Rattaklubi), Sten Kask (Bike Fanatics CC), Maario Silm (Rakvere Rattaklubi Siplased)
NSen2: Maris Kaarjärv (Spordiklubi Rakke), Agnes Kukk (Spordipartner), Tea Lang (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi)
MSen2: Magnus Krusemann (A&T Spordiklubi), Andre Kull (CC Rota Mobils), Helari Pallas (Bike Fanatics CC)
MSen3: Eero Kiskonen (Kalevi Jalgrattakool), Tarmo Neemela (A&T Spordiklubi), Priit Randpõld (Bike Fanatics CC)
MSen4: Aimar Pedari (Rakvere Rattaklubi Siplased), Alar Nigul (CFC Spordiklubi), Kaupo Kuhlap (Cosmos Sport)
MSen5: Aimur Uuk (Rakvere Rattaklubi Siplased), Raoul Johanson (Velo), Runo Ruubel (Püha Loomaaed)
MSen6: Ülo Kuljus (Haanja Rattaklubi), Margus Merisalu (Velo), Anti Oot (Velo)
MSport (Eesti esivõistlused): Raiko Kaldoja (CC Rota Mobils), Sass Jürisoo (Spordiparnter)