25-aastane Kontaveit murdis avaseti alguses kahel korral järjest Petkovici pallingu ja pääses 5 : 0 juhtima. Alles siis sai sakslanna esimese geimivõidu, mille järel pani meie esireket oma servil avasetile võiduka punkti. Petkovic ei jõudnud avasetis ühegi murdevõimaluseni.

Teise seti alustuseks murdis Petkovic kohe eestlanna pallingu, ent Kontaveit suutis samaga vastata kolmandas ja seitsmendas geimis ning võttis esimeselt matšpallilt võidu 6 : 4.

"Mõistagi olen alati õnnelik, kui võidan. See oli raske mäng, eriti teine sett, kus läks tasavägisemaks. Aga kokkuvõttes olen sellega rahul, kuidas mängisin," sõnas Kontaveit mängujärgses intervjuus.

Eestlanna lisas: "Tundsin, et ta hakkas alates avaseti lõpust paremini mängima ja mina pidin iga punkti eest võitlema. Kindlasti polnud see kerge mäng."

Kontaveit lõi tund ja kümme minutit kestnud matšis viis ässa, tegi kaks topeltviga ja realiseeris seitsmest murdepallist neli. Endine esikümne mängija Petkovic suutis neljast murdevõimalusest ära kasutada ühe. Äralööke tegi eestlanna 18 ja vastane 7, lihtvigu kogunes vastavalt 23 ja 24.

Eesti esinumber kohtub homses veerandfinaalis maailma viienda reketi Garbine Muguruzaga, kes alistas eile 6 : 4, 4 : 6, 6 : 3 Tereza Martincova.

Kontaveit oli 34-aastase Petkoviciga siiani kohtunud korra, kui sai 2017. aastal Rooma turniiril võidu 6 : 3, 6 : 4.


Petkovic sai Moskva WTA-turniiri avaringis loobumisvõidu Läti esireketilt Jelena Ostapenkolt (WTA 30.). Ostapenko võitis esimese seti 6 : 2, aga kaotas teise 0 : 6. Ka kolmas sett algas lätlanna jaoks nigelalt ja seisul 0 : 2 otsustas ta edasisest mängimisest loobuda.

Kontaveit oli esimese ringi matšis 6 : 3, 6 : 3 üle tšehhitar Katerina Siniakovast (WTA 50.).