Valmiera spordihoones peetud mäng kulges suures osas Anwili kontrolli all. Tartlased jäid avaveerandi keskel pärast Anwili 10:0 spurti taha 6:17, ent Hendrik Eelmäe viis järjestikkust punkti vähendasid veerandi lõpuks kaotusseisu 11:19 peale. Teisel veerandil ei lasknud Tartu meeskond poolakatel eest ära minna ja hoiti kuue-seitsme punktilist vahet. Rünnakuteravust hoidis üleval mängujuht Edmunds Elksnis ja teda toetas hästi ka Emmanuel Wembi. Avapoolaja lõpus juhtis Anwil 43:33.

Kolmandal veerandil hakkas aga Anwil järjest enam eest libisema ning skoori tehti nii kaare tagant kui läbiminekutest. Enne viimaste neljandikku näitas tabloo juba Anwili 65:44 eduseisu. Viimasel veerandil sekkusid Tartu poolelt hästi mängu Patrik Saal ja Patrik Peemot, aga alla 10 punkti vahet siiski vähendada ei õnnestunud ja mängu lõppskooriks kujunes Anwili 81:63 võit.

Edmunds Elksnis kogus ligi 21 mänguminutiga 18 punkti ja viis lauapalli. Patrik Saali arvele jäi 12 punkti ja kaks lauapalli, Emmanuel Wembi viskas üheksa punkti ja võttis neli lauapalli.

Kavell Bigby-Williams oli Anwili parim 23 punkti, 11 lauapalli ja nelja viskeblokeeringuga. James Bell viskas 19, Alex Olesinski 11 ja Luke Petrasek 10 punkti.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul läks uue liiga avaetapp korda. „Usun, et uue liiga esimene etapp läks korda. Korraldusliku poole pealt sujusid asjad hästi ja mängud täidavad oma eesmärgi et saada siit erinevate võistkondade vastu kogemusi. Kahju, et ei saanud päris täiskoosseisus mängida, siis oleks tänases mängus olnud ehk pilt teine. Esimesel poolajal hoidsime hästi Anwilil järel, aga kolmandal veerandajal tuli vahe sisse ja seda enam tagasi ei õnnestunud mängida. Kõik, kes täna väljakul käisid võitlesid tublisti ja meestele mul midagi ette heita pole. Jaotasime mänguaega ühtlasemalt, sest meil on viie päeva jooksul kolm mängu ja peame ka laupäeval Ogre vastu värsked olema,“ sõnas Kandimaa.

Pärast ENBL liiga esimest etappi on Tartul kirjas võit ja kaotus. Liiga teine etapp on detsembri alguses Tartus.

Tartu Ülikool Maks & Moorits nädal jätkub aga laupäeval Eesti-Läti liiga kodumänguga. Kell 16.00 võõrustatakse Tartu Ülikooli spordihoones BK Ogret, kes on senistes mängudes kogunud ühe võidu ja kaks kaotust.