"Kolmas etapp algas paljulubavalt. Tiimikaaslasel tundus hea päev olevat. Endal oli raske, aga istusin kenasti grupis esimeste hulgas. Tempo oli tugev ja esimesel väikesel nukil tekkisid juba vahed sisse. Ette jäi umbes kuus paari," rääkis Pruus. "Kuid kohe pärast seda tegin ühel väikesel laskumisel pisikese hüppe ja maandudes "plahvatas" tagumine jooks. Õnneks ei kukkunud."

"Tundub, et selle aasta Cape Epic ei olnud meie jaoks mõeldud," jätkas Pruus. "Igapäevased probleemid ja üldse kohalejõudmine võttis väga palju energiat. Ühesõnaga olen väga pettunud. Potentsiaali meil oli ja lootsime järgnevate päevade jooksul kohti tugevalt parandada. Õnneks jäime ise terveks. Ju siis pidi niimoodi minema.. Lisaks avastasin enne etappi, et üks pedaal oli ühelt poolelt katki. Seega tehnikaga läks ikka väga kehvasti."

Etapivõidu teenisid Andreas Seewald ja Martin Stošek ajaga kolm tundi, 41 minutit ja 47,8 sekundit. Teiseks jäeti finišiheitluses Samuele Porro ja Fabian Rabensteiner (+2,5) ning kolmanda koha teenisid Urs Huber ja Simon Schneller (+19,8).

Üldliidrid Jordan Sarrou ja Matthew Beers leppisid viienda kohaga (+30,6), kuid lähevad neljandale etapile vastu siiski esimeselt positsioonilt.

Masters klassis jätkavad Lond ja Rohtmets heas hoos. Võitjatele Craig Uriale ja Andrew Duvenagele (4:18.43) kaotati 12 minuti ja 32,7 sekundiga. Kolmanda koha pälvisid Roland Müller ja Andre Bachmann (+14.29,4).

Üldarvestuses jätkavad eestlased kolmandal positsioonil, jäädes Uriast ja Duvenagest maha 42 minuti ja 22 sekundiga. Teisest kohast lahutab neid kolm minutit ja 17 sekundit.

Segavõistkondade seas olid taas parimad Laura Stark ja Sebastian Stark (4:35.43) ning naiste hulgas Sina Frei ja Laura Stigger (4:34.33). Mõlemad duod jätkavad liidritena ka üldarvestuses.

Neljapäeval sõidetakse mitmepäevasõidul 73 kilomeetrit 1650 tõusumeetriga. Cape Epicu suur finaal toimub pühapäeval.