Uurijate sõnul julgustas Benzema Valbuenat väljapressijatele raha maksma, et tundlik materjal avalikkusesse ei paisataks.

Benzema on süüd eitanud ning tema advokaat nimetanud kogu juhtumit "absurdiks". Süüdi mõistmise korral ähvardab mängijat kuni viieaastane vanglakaristus ja kuni 75 000-eurone rahatrahv.

Pärast skandaali jäid Benzema ja Valbuena oma kohast Prantsusmaa koondises ilma, kuid tänavu suvel kutsuti Benzema tagasi EM-finaalturniirile.

On võimalik, et Benzema kohtuistungi esimesel päeval siiski isiklikult kohale ei ilmu, sest alles eile mängis ta meistrite liigas Kiievis Donetski Šahtari vastu.

Valbuenalt üritasid väidetavalt raha välja pressida Benzema lapsepõlvesõber Karim Zenati ja veel kaks isikut. 2015. aastal, kui juhtunu rambivalgusesse tiriti, ütles üks uurimisega lähedalt seotud isik meediale, et Benzema leppis oma sõbraga kokku, mida ta peaks oma toonasele tiimikaaslasele Valbuenale ütlema, et ta maksma ärgitada. Prantsuse uudisteagentuuri M6 teatel olid Benzema täpsed sõnad: "Ära muretse. Tal pole muud valikut. Ma panen ta mõistma. Ta maksab."

Sellekohane vestlus Benzema ja Valbuena vahel olevat aset leidnud 2015. aasta oktoobris, kui nad valmistusid mõlemad Prantsusmaa koondisega sõprusmänguks Armeeniaga, mis toimus Nizzas. Benzema olevat väitnud, et tegemist oli sõbraliku jutuajamisega, mille käigus ta andis Valbuenale lihtsalt teada, et selline video eksisteerib. Prokurörid väidavad aga, et Benzema tegutses selles olukorras väljapressijate vahendajana.