Kodust korvpalliliigat on mängitud kolm nädalat. 21-aastane Mikk Jurkatamm on aga juba teist nädalat vooru silmapaistvaim mängija. Fännidel tasub minna saali tema sooritusi oma silmaga vaatama.

Kolmanda nädala viisik on aga selline:

Kasey Hill (Pärnu Sadam)
Kasey Hill

Pärnu meeskonna rünnakute organiseerija mängis laupäeval Riia VEFi tagamängijad puhtalt üle. Koguda sellises mängus 20 punkti ja kuus söötu, on taseme näitaja.

Hooaja alguses on Hill saanud kriitikat, kuid tema suhtes tasub olla kannatlik. 27-aastases ameeriklases paistab kvaliteeti olevat. Mida rohkem ta meeskonnakaaslastega kohaneb ja peatreener Heiko Rannula nõudmistega. Mehe senine karjäär näitab, et Pärnus mängimiseks ja meeskonna vedamiseks peaks tal võimeid jaguma.

Mikk Jurkatamm (TalTech)

Oleks üsna kummaline, kui Mikk Jurkatamm püsib hooaja lõpuni TalTechi meeskonnas. 21-aastane mängumees on hooaja alguses näidanud vähemalt Eesti-Läti liiga mõistes suurepärast korvpalli. Juba pärast esimest vooru, kui Jurkatamm mahtus samuti nädala viisikusse, sai kirjutatud, et ta peaks mängima kõrgemal tasemel. See arvamus pole järgmiste kohtumistega kuhugi kadunud.

Pühapäeval vedas Jurkatamm TalTechi Tallinn Kalevi vastu 92:67 võidule. Seejuures sai ta ise kokku suurepärase statistilise rivi. 28 minutiga viskas Jurkatamm 30 punkti, võttis kaheksa lauda, andis viis söötu, tegi viis vaheltlõiget ja pani kaks „kulpi".

Jurkatamme mängu on hea vaadata. Tema igast liigutusest õhkub enesekindlust ja julgust. Õnnestumised saavad positiivset mentaliteeti ainult suurendada. Noor mängumees on pannud korvpallisõbrad endast rääkima.

Bunyon Tyson Jr (Rakvere Tarvas)
Bunyon Tyson Jr

Suure tõenäosusega jääb see ameeriklase jaoks esimeseks ja viimaseks korraks nädala viisikusse kuuluda. Tarva särgis esimese liigakohtumise pidanud mees vigastas Rapla vastu mängu viimastel sekunditel põlve. Trauma oli nii tõsine, et teda ootab lõikus. Kui pikaks mängupaus kujuneb ja kas ta sel hooajal veel platsile pääseb, selgub hiljem.

Enne vigastust tõestas Tyson Jr, et võib väga kasulikult tegutseda. Ta tõusis Tarva rünnakute liidriks, visates 22 minutiga 24 punkti.

Mihkel Kirves (Pärnu Sadam)
Pärnu, 28.09.2021. Korvpalli FIBA Europe Cupi valikturniiri veerandfinaalis kohtusid oma vahel Pärnu Sadam ja Viini GGMT.

Pärnu meeskond sepistas nädala suurima üllatuse, kui võõrsil saadi kolme punktiga jagu Riia VEFist. Mihkel Kirves kerkis selles kohtumiseks selgelt nädala mängijaks, panustades võidu heaks 26 punkti ja 11 lauapalli.

See oli lihtsalt Kirvese päev. Tegemist pole loomupäraselt suurepärase viskajaga, kuid laupäeval võis ta kinnisilmi palli korvi suunas teele saata ja see tabas. Suurepärane, kui selline mäng õnnestub väga tugeva vastase vastu. Läti esiklubiks oleva VEFi tasemes ei maksa kahelda.

Rolands Zakis (Viimsi Sportland)

Lätist pärit kogenud keskmängija sai hooaja eel vigastada. Murdunud ninaluu tõttu maski kandnud Zakis ei lasknud end aga debüütmängus - tõsi, enne traumat osales ta ka kahes karikamängus - millestki segada. Ta üllatas tartlasi viie tabava kolmesega ja kogus lõpuks 22 punkti.

Mõistagi pole Zakis snaiper, kes hakkab iga mäng kolmese joone tagant pommitama, kuid Viimsi meeskonnale annab ta oma kogemuse ja oskustega väga palju juurde. Peamine on see, et vigastustele aldis 34-aastane mees püsiks terve.