Hispaania Superkarika turniir peetakse tuleva aasta 25.–27. veebruaril ja see toimub nelja meeskonna finaali formaadis. RFEF andis teada nelja klubi nimed, kes karika eest võitlema asuvad: Barca (riigi meister), Inter Movistar (Kuningliku karika omanik), ElPozo Murcia (meistrivõistluste võitja) ja Palma Futsal (meistrivõistluste teine meeskond). Liit selgitas sellist valikut püüdlusega suurendada fännide huvi Kuningliku karika vastu ja motiveerida meeskondi sellel turniiril osalema. Kuivõrd eelmise karikaturniiri finalistideks olid Inter ja Barca, kes sai õiguse turniiril osaleda Hispaania meistrina, on Blaugrana meeskonna koha endale võtnud Palma. Just see otsus kujunes Superkarika ümber puhkenud skandaali katalüsaatoriks.

Möödunud hooajal asemeistriks saanud Levante pidas Palma kutsumist turniirile enda suhtes ebaõiglaseks. Valencia klubi fännid aga nägid selle otsuse taga hoopistükkis vandenõu.

Levante edastas liidule ametliku kaebuse, millele oli lisatud ametlik teadaanne: „Me ei ole rahul liidu otsusega, mida peame täiesti ebaõiglaseks puhtalt spordi kriteeriumide alusel. Levante jääb ilma võimalusest osaleda eelnimetatud võistlusel, milles osalemise õiguse oleme ausalt välja teeninud, jõudes teisele kohale Primeras.” Ühtlasi märgib Levante, et liidu otsus ei kuulu vaidlustamisele ja klubil ei jää muud üle, kui sellele alluda.

Olgu mainitud, et nelja meeskonna finaali paarid selgitatakse välja pimeloosiga, turniiri läbiviimise koht kuulutatakse välja hiljem.