Erit võitis napilt Siim Salini ees, kes võitis kuni 105-kiloste meeste kulla. Absoluudi pronks läks Tõnis Holmbergile. Kõik kolm on Sparta jõutõstjad.

Erit ja Holmberg võistlesid kuni 120-kiloste meeste kategoorias ja tegelikult Holmberg võitis selle kategooria, aga Erit kaalus vähem ja võttis absoluudi kulla. Oma edukaima jõutõmbekatse sooritas Erit selle mõttega, et absoluutarvestuse võit kindlustada, ja sai 337,5 kilogrammiga ka hakkama, kokku 815 kilo. Holmberg läks aga kaalukategooria võitu jahtima ja tõmbas 341,5 kilo, mis on Eesti rekord, kogusummaks 816,5 kilo.

Võistlusteks ettevalmistus sujus Eritil plaanipäraselt. Viimased päevad sai ta piisavalt puhata ja vormi ajastada. „Olin seadnud eesmärgiks absoluutse Eesti meistritiitli ja seetõttu tuli platsil raskusi strateegiliselt valida. Peamisteks konkurentideks olid Tõnis Holmberg ja Siim Salin, kes pakkusid nauditavat ja võrdväärset võitlust. Võistlus käis viimase hetkeni. Selleks, et kindlustada absoluutne meistritiitel, pidin loobuma nii kehakaaluvõidust kui ka viimased kaheksa aastat hoitud jõutõmberekordist, kuid usun, et süda on selleks korraks rahul,” ütles Erit. „Järgmisel aastal püüdlen juba suuremate eesmärkide poole ega välista, et jõutõmberekordi uuesti enda nimele kirjutan.”

Gerlyn Mäepeale järgnesid absoluutkategoorias Elisabeth Suits ja Helena Veelmaa. Mäepea võitis kuni 57-kiloste naiste seas tulemusega 338 kilo. Siin serveeris üllatuse hõbedanaine Maarika Silm, kes jättis pronksile Liisa Peri. Suits sai kuni 63-kiloste naiste kulla. Veelmaa pidi leppima hõbedaga kuni 76-kiloste naiste seas, kus võidutses Eliise Mikomägi.

„Tegemist oli mõnes mõttes erakordse võistlusega selle poolest, et see toimus kolmel päeval erinevalt varasematest klassikalise jõutõstmise võistlustest, kus oleme kahe päevaga hakkama saanud. Põhjus on selles, et seekord oli osalejaid lausa 95, mis näitab, et varustuseta jõutõstmise vastu on võistlejatel suur huvi ja ala populaarsus kasvab. Eriti hea meel on selle üle, et osales palju noori. Tehti väga häid tulemusi, eriti palju Eesti rekordeid tehti tütarlaste ja naiste klassides,” sõnas Eesti Jõutõsteliidu president Alexander Andrusenko.

Mikomägi võitis noorte naiste absoluutarvestuses ja Reinhard Rebane noorte meeste absoluutarvestuses. Võistkondlikult oli noorte seas parim TÜ ASK, kuhu kuulusid Mikomägi, Mikk Lehtoja ja Martin Grigorovitš.

Absoluutarvestuses võidutsesid veel meesjuunioridest Kaarel Kolter, naisjuunioridest Elisabeth Suits ja naisseenioridest Maarja Öpik. Meesseenioridest olid parimad Indrek Vait (40-49-aastased), Igor Liivanurm (50-59-aastased) ja Heino Maiste (70-79-aastased).