11. juulil Londonis Wembley staadionil toimunud EM-i finaalis läksid vastamisi Inglismaa ja Itaalia, mille itaallased penaltiseeria järel võitsid. Finaalile eelnes aga tohutu kaos, kui piletita fännid kaklesid politsei ning turvatöötajatega ja tungisid finaali staadionile vaatama. Mitmed piletiga jalgpallisõbrad leidsid tribüünil oma kohale jõudes eest hoopis sinna trüginud huligaani, kirjutas Eurosport.

Portaali teatel said fänne ohjeldades viga 19 politseinikku. Kokku vahistati politseioperatsiooni käigus 49 inimest. EM-i finaalipäeval oli Wembley ümbruses ligikaudu 250 000 inimest ning kord oli totaalselt käest ära: tarbiti avalikult narkootikume ning urineeriti sinna, kuhu juhtus.

Vastavalt UEFA reeglitele on vastutajaks Inglismaa alaliit (FA), mis ei suutnud korda tagada. UEFA distsiplinaarkomisjon määras Inglismaale kahemängulise publikukeelu, lisaks tuleb tasuda trahv 100 000 euro ulatuses. Publikukeeld kehtib esialgu aga vaid ühele mängule. Teise mängu publikukeeld on määratud tingimisi kaheaastase katseajaga. Inglismaa peab tühjade tribüünide ees mängima järgmisel suvel algava uue Rahvuste Liiga hooaja avakohtumises.

"Kuigi oleme otsuses pettunud, siis tunnistame UEFA otsust. Mõistame hukka nende käitumise, kes Wembley staadioni ümbruses sellise kaose korraldasid. Meil on väga kahju, et osadel neist õnnestus ka staadionile pääseda," seisis FA teates. "Jätkame vastavate võimuorganitega tööd, et võtta vastutusele need, kes on selle kõige taga."

Eurosport kirjutab, et EM-finaal ajal juhtunu võib seada ohtu ka Inglismaa võimaluse korraldada 2030. aasta MM-i finaalturniiri. Inglismaa loodab suurturniiri korraldada koos teiste Suurbritannia maade ning Iirimaaga. Finaal toimuks mõistagi jalgpallipühamul Wembleyl.