Teatavasti saab WRC2-s sõitja hooaja jooksul osaleda seitsmel etapil, millest arvesse lähevad kuus parimat tulemust. Mikkelsen teeb oma hooaja seitsmenda stardi novembris Monza MM-etapil.

Tänavu Monte Carlos, Rally Estonial ja Akropolise MM-etapil triumfeerinud Mikkelsen vajas, et kaasmaalane Mads Östberg ei teeniks Katalooniast 18 punkti. Norralane jäi Hispaanias neljandaks, millega teenib 12 punkti. Östberg võitis küll punktikatse, kuid sellest jäi ikkagi Mikkelseni vastu väheks. Nii on juba hooaja viimase etapi eel selge, kes on WRC2 sarja tänavune maailmameister.

Mikkelsen oli ise Salou rallipargis kohal, et MM-tiitlit tähistada. "Väga kummaline on istuda ilma sõitjakombinesoonita, teha mitte midagi ja siis tulla maailmameistriks," sõnas Mikkelsen DirtFishi vahendusel. "Nüüd on hea minna Monza etapile vastu pingevabalt ja sõita lihtsalt nii kiiresti kui suudame."

Mikkelsen jahib tiitlit ka ERC sarjas. Euroopa meistrivõistluste ülikindlal liidril Mikkelsenil on juba järgmisel nädalal võimalus Ungaris ka see tiitel ära kindlustada.