Korva oli Lahtis üldse ainus suusataja, kes jõudis kolme medalini. Näiteks rootslanna Frida Karlsson ja norralanna Helene Marie Fossesholm võitsid toona kaks medalit, norralanna Linn Svahn jäi sootuks medalita.

Nüüd on Karlsson kuuekordne täiskasvanute maailmameistrivõistluste medalivõitja, Fossesholm Oberstdorfi MMi teatesõidu kullavõitja ja Svahn võitnud üheksa MK-etappi. Korvat pole aga poolteist aastat võitlusradadel nähtud.

"Igal sportlasel on oma tee. Mõttetu on võrrelda mind teiste riikide sportlastega, kui nende mudelist midagi ei tea. Muidugi on tore teada, et olin sel ajal nende tasemel ja tänasel päeval suusatavad nad nii kõvasti, aga ma pole end sellest häirida lasknud," sõnas Korva, kirjutab Ilta-Sanomat.

"Iga sportlane areneb oma tempos ja teeb oma otsused, mis mõjutavad tema karjääri. Olen läinud oma valikute järgi," rääkis soomlanna.

Üks, mis Korva karjääri oluliselt mõjutas, oli otsus siirduda 2019. aastal sõjaväkke. Rasket treeningettevalmistust oli füüsilist koormust nõudva ajateenistusega keeruline ühildada. Lisaks tekkisid soomlannal järgmisel hooajal terviseprobleemid.

"See ei tee haiget, kuid me ei tea, mis võinuks juhtuda ilma selle aastata sõjaväes," lisab soomlanna.

Oktoobri alguses asus Korva poole kohaga tööle Kuopio spordipoe müügiesindajana.

"Usun, et see on mulle on hea, kui igapäevaelus on peale suusatamise ka muule mõelda ja keskenduda. Kindlasti kavatsen osalise tööaja kõrvalt tegeleda ka treenimisega," sõnas Korva. Ta tunnistab, et pidi tööle minema ka rahalise kindlustunde saamiseks, sest sponsoreid on raske leida, kui tulemusi pole ette näidata.

"Õnneks olid mõned lepingud mitmeaastased ja need jätkuvad. Uusi ma siiski teinud pole. Kõik pole veel kadunud, kuid pole teada, mis juhtub, kui tulemus ei hakka tulema ka järgmisel talvel," sõnas soomlanna.

Korva võitis 2019. aasta juunioride MMil pronksmedali nii 5 km vabatehnikas, 15 km klassikadistantsil kui klassikasprindis.